مروری بر تحقیقات اخیر در زمینه استفاده از منطق فازی در کنترل ارتعاشات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا نصیریان فر

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- سازه، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

سیدحسین حسینی لواسانی

استادیار گروه عمران، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

تاریخچه ی کنترل ارتعاشات به اوایل قرن بیستم باز می گردد. اگرچه تحقیق و توسعه ی تجهیزات کنترلی در سازه هاتا دهه ی ۵۰ میلادی چشمگیر نبود. اولین تجهیزات کنترلی از رویکرد غیرفعال بهره میبردند. اما امروزه با پیشرفتتکنولوژی و در نتیجه کاهش هزینه ها، امکان تحقیق و توسعه ی سیستم های نیمه فعال و فعال فراهم آمده است. در اینسیستم ها می توان از یک کنترل کننده برای تعیین میزان نیروی کنترل استفاده کرد. تعیین این نیرو به شکلی مناسب کهمنجر به پاسخ بهینه ی سازه شود، همواره یکی از مسائل مورد توجه پژوهشگران در این زمینه بوده است. منطق فازی کهدر نیم قرن گذشته توسعه یافته است، یکی از راه حل های مناسب برای تعیین این نیرو می باشد. مطالعات نشان داده اند کهکنترل کننده های مبتنی بر منطق فازی عموما عملکرد بهتری در مقایسه با همتایانشان که از الگوریتم های قدیمی تر نظیررگولاتور درجه دوم خطی بهره میبرند، داشته و توانایی ایجاد سطح کنترل ملایم تری را دارند. در مقاله ی حاضر به مرورمطالعات انجام شده در چند سال اخیر در زمینه ی کاربرد منطق فازی در کنترل ارتعاش سازه ها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

فازی، کنترل کننده، کنترل نیمه فعال، کنترل فعال، ارتعاشات، میراگر، جداساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.