مقایسه عملکرد لرزهای ساختمان های بتن مسلح 4 طبقه با سیستم قاب خمشی، تحت جداسازهای لرزه ای لاستیکی با میرایی بالا و هسته سربی تحت زلزله ه ای دور از گسل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود میری

دانشیار گروه عمران،دانشگاه سیستان و بلوچستان،زاهدان،ایران

سعید قاسمی

گروه عمران ،دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه سیستان و بلوچستان،زاهدان،ایران

چکیده

در روش جداسازی لرزه ای سازه بر روی تکیه گاه هایی که قابلیت تغییرشکل جانبی زیادی دارند قرار می گیرد.درصورت وقوع زلزله عمده تغییرشکلها در تکیه گاه رخ داده و سازه مانند جسمی صلب با تغییرشکل های کوچکی ارتعاش میکند. نصب جداگر باعث افزایش زمان تناوب و میرایی سازه می گردد و بدین ترتیب بجای تقویت ظرفیت باربری سازه نیازلرزه ای کاهش می یابد.به عبارت ساده تر بجای آنکه نیروی زلزله وارد سازه شده و تمهیداتی برای مقابله با آن در نظرگرفته شود از ورود نیروی زلزله به سازه جلوگیری شده و نیروی زلزله در تراز جداساز میرا می شود. جداسازهای لاستیکیبا هسته سربی و میرایی بالا با توجه به نمودار هیسترسیس خود مقدار زیادی از انرژی را مستهلک می کنند. با بکارگیریاین جداساز ها در ساختمان های بتنی بخصوص در ساختمان های مهم که باید بعد از زلزله عملکرد خود را حفظ کرده و بهکاربری خود بدون وقفه ادامه دهند،سطح عملکرد این گونه سازه ها را افزایش می دهیم.در این تحقیق با مقایسه مدل های 4طبقه با استفاده از جداساز لاستیکی با هسته سربی و میرایی بالا نشان می دهیم وجود جداساز چه تاثیراتی برروی برشپایه، شتاب مطلق بام، شتاب طبقات و همچنین جابجایی نسبی طبقات تحت زلزله های حوزه دور خواهد گذاشت.همچنینتغییر ارتفاع ساختمان با جداساز لرزه ای چه تاثیری بر پارامترهای لرزه ای ساختمان خواهد گذاشت. که جهت استفاده ازاستفاده شده است.

کلیدواژه ها

جداسازی لرزه ای، تحلیل دینامیکی غیرخطی، تکیه گاه لاستیکی با هسته سربی، تکیه گاه لاستیکی با میرایی بالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.