مروری اجمالی بر مقاله های اخلاق حرفه ای حسابداری در ایران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش در حسابداری و مدیریت
- کد COI اختصاصی: MANAGECONF04_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 516
نویسندگان
کارشناسی حسابداری واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی
کارشناسی ارشد برق قدرت واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی تعداد و محتوای مقاله های منتشرشده اخلاق حسابداری و مشخصکردن اولویت پژوهشی زیرمجموعه های آن در ایرانصورت گرفت. پس از بررسی کمی و دسته بندی مقاله های منتشر شده، از رویکرد آرشیوی و تحلیل محتوا بر اساس گام های ارایه شده توسط کریپندروف (1999) استفاده شد. یافته ها نشان میدهد که تعداد مقاله های اخلاق حرفه ای حسابداری منتشرشده در نشریه ها تا پایان شهریور 1394 برابر با 110 مقاله است، که با توجه به اهمیت موضوع و مقایسه با حجم مقاله های منتشرشده رقم بسیار کوچکی است (در نشریه های حسابداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تنها 0/00527 و در سایر نشریه های حسابداری .( 0/0163 یافته های آزمون T مستقل در مقایسه تعداد مقاله های اخلاق منتشرشده در نشریه های پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر نشریه های حسابداری و مقایسه تعداد مقاله های اخلاق منتشرشده در نشریه های پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نشریه های غیرحسابداری و مالی، نشان از کمتربودن تعداد مقاله های اخلاق منتشرشده در نشریه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارد. همچنین بررسی محورهای محتوایی مقاله های اخلاق حسابداری با آزمون کایدو نیز نشاندهنده تفاوت معنادار در محورهای مختلف است. تحلیلمحتوا نیز نشان میدهد که مفاهیم اخلاقی بیشترین و اخلاق در حسابداری-مدیریت کمترین تعداد مقاله ها را به خود اختصاص داده اند. همچنین در بین مقاله های منتشر شده در زمینه مفاهیم اخلاقی، 71/4 درصد مربوط به اخلاق هنجاری (کدهای اخلاقی لازم الاجرا توسط حسابداران مانند صداقت، درستکاری، بی-طرفی و...) و 28/6 درصد مربوط به اخلاق کاربردی (چگونگی اجرایی کردن کدهای اخلاقی لازم الاجرا توسط حسابداران) است. این یافته ها نشان میدهند که در ایران تاکنون پژوهشهای اخلاق حسابداری مورد توجه بسیار اندکی قرارگرفته و در آینده باید این عقب افتادگی جبران گردد.کلیدواژه ها
اخلاق حسابداری، نشریه های حسابداری، تحلیل محتوا، تعداد مقاله ها.مقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.