نقش عوامل توسعه ای (نوآوری ) در بهره وری نظام بانکی کشور با بکارگیری تکنیک مدیریتی کارت امتیازی متوازن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدل ها و تکنیکهای کمی در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: QMTM02_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه رضایی

گروه حسابداری و مدیریت ،دانشکده حسابداری، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سیدیوسف احدی سرکانی

دانشیار گروه حسابداری ، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمد محمودی

استادیار گروه حسابداری ، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

هدف این مطالعه بررسی تاثیر نوآوری (یکی از عوامل توسعه ای) بر رابطه بین کارت امتیازی متوازن (به عنوان تکنیک حسابداری مدیریت) با بهره وری نظام بانکی، در قالب پژوهشی علی - توصیفی می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی وروش گردآوری داده ها به صورت توصیفی - علی است .جامعه آماری پژوهش، شامل 10 بانک خصوصی کشور بوده که از روش نمونه گیری تصادفی ،تعداد 172 نفر از مدیران و کارشناسان ارشد به عنوان نمونه در نظر گرفته شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه می باشد، که روایی آن توسط خبرگان و اسانید دانشگاهی و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار Spss و روش مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS3 صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که متغیر نوآوری بر رابطه بین بعد فرآیند داخلی کارت امتیازی متوازن و بهره وری بانکی اثر معنادار معکوسی داشته، ولی بر رابطه بین ابعاد مالی، مشتری و یادگیری کارت امتیازی متوازن و بهره وری بانکی اثر معناداری نداشته است. حصول چنین یافته ای ناشی از این موضوع می باشد که ابزارهای مدیریتی نظیر نوآوری در بانک ها با رویکرد تاکتیکی بکار گرفته می شود و برگرفته از برنامه بلندمدت (برنامه ریزی استراتژیک) نمی باشد، لذا آثار متوازنی بر رابطه ابعاد مختلف کارت امتیازی متوازن و بهرهوری بانکی ایجاد نمی نماید.بنابراین با وجود تحمیلهزینه اثربخش نمی باشد

کلیدواژه ها

بهره وری بانکی، کارت امتیازی متوازن، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.