ارزیابی پارامترهای کنترل فرآیند با استفاده از رویکرد شبیه سازی گسسته - پیشامد، به منظور بهبود فرآیند کسب و کار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدل ها و تکنیکهای کمی در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: QMTM02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام مفرح

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی گرایش تحقیق در عملیات

صادق سپندارند

استادیار دانشکده مدیریت پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران

اصغر عطایی قورتولمش

استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

فرآیند تولید را مجموعه ای از فعالیت های طراحی شده برای تولید محصول و بهبود آنرا مستلزم تجهیز سازمان ها به ابزارها و تکنیک های پیشرفت های می دانند که با در نظر گرفتن نیاز مشتری، به سودآوری بیشتر و هزینه کمتر منجر گردد. هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی امکان بهبود فرایندهای کسب و کار در خط مونتاژ شرکت هپکو با استفاده از رویکرد شبیه سازی گسسته – پیشامد می باشد. بر این اساس ضمن مرور ادبیات تحقیق، استفاده از ابزارهای جمع آوری داده ها، مراجعه به اسناد و بررسی سوابق تحقیقات قبلی، خط مونتاژ غلتک به منظور شناخت و مستندسازی جریان قطعات، فرایندهای عملیاتی، ایستگاه های کاری (فازها)، زمان سنجی، بازرسی کیفی و مصاحبه با مدیران و سرپرستان؛ مورد بررسی روزانه و متوالی قرار گرفته است. برای نائل شدن به اهداف تحقیق از نرم افزار شبیه سازی ARENA استفاده شده و پس از رانش متعدد مدل، نتایج آن با استفاده از آزمون های آماری مورد تائید قرار گرفته است. سپس با توجه به نظرات خبرگان شرکت، چهار سناریوجهت بهبود فرایند کسب و کار پیشنهاد شده که پس از اعمال این چهار سناریو بر مدل اصلی، وضعیت موجود با نتایج شبیه سازی آنها مقایسه و به کمک روش تصمیم گیری TOPSIS سناریوی برتر انتخاب گردیده است. نتایج این تحقیق نشان داد که چنانچه این سیستم در خط مونتاژ شرکت هپکو پیاده سازی شود، زمان تولید 2/49 درصد کاهش و میزان تولید محصول در یک دوره شش ماهه 1/21 درصد افزایش خواهد یافت. در پایان نیز پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده ارائه شده است.

کلیدواژه ها

بهبود فرایند کسب و کار، شبیه سازی گسسته-پیشامد، پارامترهای کنترل فرآیند، هپکو.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.