بررسی تطبیقی مهارت خواندن دانش آموزان کردزبان ایلامی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی علمی،پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: CPESCONF04_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 458
نویسندگان
چکیده
دانش آموزان کردزبان ایلامی در هنگام خواندن دچار اشتباه و مشکل خوانداری میشوند. منشا و علل به آورنده ی این خطاها زیادند. این خطاها بیشتر از کتاب درسی، خود دانش آموز و معلم و نیز شرایط حاکم بر جو کلاس منبعث و متاثر است. تحلیل و بررسی خطاها و نتایج آن میتواند در بهبود و کیفیت آموزش خواندن موثر و کارآ باشد. پژوهش با ریشهیابی علل و عوامل به وجودآورنده ی این خطاها، به بررسی و توصیف آنها پرداخته است. هدف پژوهش تحلیل ، توصیف و بررسی شرایط و وضعیت حاکم بر آموزش خواندن در میان دانش آموزان دو زبانه ی کرد پایه های پنجم و ششم شهرستان چرداول از توابع استان ایلام است. روش کار در این پزوهش توصیفی است. تحقیق حاضر توصیفی- کمی است، که به صورت قیاسی بیان شده است. برای استخراج و گردآوری داده ها از شیوه ی ضبط صدا، مشاهده و مصاحبه استفاده شده است. جامعهی آماری پژوهش از بین60 تن از دانش آموزان کرد دختر و پسر در گروه سنی12-10سال پایه های پنجم و ششم دوره ی تحصیلی ابتدایی شهرستان چرداول استان ایلام انتخاب شده اند. دانش آموزان دو زبانه ی کرد ایلامی شهرستان چرداول در خواندن و درک و فهم متون خوانداری با مشکل روبهرواند. کتب درسی، معلمان دو زبانه و شرایط و جو روحی و روانی کلاسی علل و عوامل جهت دهندهی مشکلات در خواندن و درک متون میباشند. این پژوهش به این واقعیت رسیده است که آموزش درست نشانه های دیداری-نوشتاری، تلفظ صحیح و روان واجها، ترتیب چینش واژگان از ساده به مشکل در کتابهای درسی همراه با متن های ساده، کوتاه و جذاب متناسب با سن و علاقه برای دانش آموزان میتواند در درک و فهم متون سودمند باشد. دانش آموزان مورد مطالعه در پژوهش حاضر در خواندن با مشکل مواجه اند. نقش معلم،کتابهای درسی و شرایط روانی حاکم بر دانش آموز در کلاس درس و والدین موثر و قابل توجه است. در پژوهش خطاهای صورت گرفته به این ترتیب است:مشکلات نگارشی-نوشتاری/25، خطاهای آوایی- واجی /45،نشانه های نگارشی/25، خطاهای زبر زنجیری/15، اشکالات تدریس/20 و درک متن /63 است. پژوهش نشان میدهد که بیشترین مشکل دانش آموزان در درک و فهم مطالب میباشد. کاربرد این پژوهش در امر تدریس معلمان و نیز نحوه ی دید و نگرش مولفان و طراحان برنامه های درسی میتواند مفید باشد. درخصوص خطاهای زبانی اعم از گفتاری و نوشتاری کارهایی انجام شده است. ولی در مورد خواندن و خطاها و مشکلات خوانداری بر روی دانش آموزان دوزبانه کرد ایلامی کاری صورت نگرفته است. پژوهش میتواند در نوع خود برای اجرا و انجام پژوهشهایی در حیطهی خواندن سودمند باشد.کلیدواژه ها
خواندن- آموزش - خطا - دانش آموز- درک مطلب.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.