آسیب های نوپدید فناوری های جدید رسانه ای و تغییر در سبک زندگی شهروندان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CSP02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید وطن خواه

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات راهبردی ناجا

رحمان امینیان

روانشناس و مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات راهبردی ناجا

چکیده

زمینه انجام این پژوهش، تاثیر قابل توجه پدیده ای بنام رسانه های جمعی بیگانه در ایجاد اختلال در سبک زندگی شهروندان و نهایتا نظم فرهنگی جامعه است. هدف از نگارش، بررسی اختلال فرهنگی ناشی از برنامه های رسانه های بیگانه و ارایه پیشنهادات لازم برای رفع برخی از مشکلات موجود با توجه به راهبردهای فرهنگی نظام می باشد. روش تحقیق بصورت اسنادی و با روش فیش برداری از متون و اسناد معتبر پژوهشی و علمی صورت گرفته و نهایتا با استفاده از روش کیفی و مصاحبه با 14 نفر از خبرگان موضوع، تجزیه و تحلیل و استنتاج لازم به عمل آمده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که راهبردهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، علیرغم آنکه بصورت نسبتا کامل و جامع پیش بینی شده و بر اساس مبانی اسلامی و نظرات اساتید متخصص فرهنگی و دینی پایه ریزی شده، اما در زمینه عمل چندام مجال بروز نیافته است و بایستی برای عملیاتی شدن این راهبردها، برنامه ریزی دقیق و علمی صورت گرفته و از ظرفیت همه نهادهای عمومی و خصوصی کشور استفاده مطلوب به عمل آید. علاوه بر مشکلات و ناهماهنگی های داخلی، مانع مهم دیگر در راه عملیاتی کردن راهبردهای فرهنگی، برنامه ریزی کشورهای سلطه گر برای تهاجم و استیلای فرهنگی- اقتصادی از طریق پخش برنامه های رسانه ای هدفمند و تغییر سبک زندگی وطرز فکر شهروندان است. برای مقابله با این مشکل بایستی ضمن دستیابی به وحدت نظری و عملی در دستگاه های مسئول و متولی فرهنگ جامعه، به اصول تعیین شده در راهبردهای فرهنگی نظام توجه جدی شده و از سویی با ایجاد تحول در برنامه های آموزشی رسمی و غیررسمی، نقش ارزش های دینی و سبک زندگی اسلامی- ایرانی را در تبعیت از هنجارهای قانونی، دینی و اخلاقی جامعه تقویت نمود.

کلیدواژه ها

رسانه های بیگانه، شهروندان، سبک زندگی، ارزش ها و هنجارها، راهبردهای فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.