ترسیم نقشه علمی مقالات مرتبط با حوزه داده کاوی در پایگاه داده سیویلیکا مبتنی بر تحلیل هم رخدادی واژگان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IRANWEB06_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شهرابی فراهانی

دپارتمان مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

بابک تیمورپور

استادیار دانشکده مهندسی صنایع، گروه مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

مینا قاسمی

دپارتمان مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

سید میثم علوی

دپارتمان مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

امروزه با توجه به حجم زیاد داده ها و سرعت بالای تولید آن، تحلیل داده ها با استفاده از روش های سنتی عملا امکان پذیر نیست. در این میان داده کاوی به عنوان یکی از موضوعات پر طرفدار در قرن حاضر، در تعداد قابل توجهی از زمینه ها به پیشرفت علم و فناوری کمک کرده است. در سال های اخیر محققین بطور گسترده از داده کاوی برای تحلیل داده ها استفاده کرده اند. یکی از مسائل قابل توجه پژوهشگران این حوزه، شناخت زمینه های تا مشترک در زیر حوزه های مقوله داده کاوی و یافتن حوزه های پژوهشی فعال در این زمینه جهت پژوهش ها آتی است. از سوی دیگر تحلیل شبکه های اجتماعی در سال های اخیر به عنوان ابزاری مناسب جهت بررسی روابط حال و آینده بین موجودیت های یک ساختار شبکه ای نظر محققین علوم مختلف را برای تحلیل این روابط و ترسیم نقشه علمی یک حوزه از علم به خود معطوف کرده است. در این مقاله با استفاده از روش تحلیل هم رخدادی واژگان واژگان و تحلیل شبکه های اجتماعی، نقشه و ساختار علمی موضوعات حوزه داده کاوی در ایران برساسا مقالات نمایه شده طی سال های 1388 تا 1398 در پایگاه داده سیویلیکا ترسیم شده و روند موضوعی حاکم بر پژوهش های این حوزه بررسی شده است. نتایج تحلیل نشان می دهد که در مقوله داده کاوی مفاهیمی نظیر خوشه بندی، درخت تصمیم و شبکه عصبی در بر گیرنده بیشترین حجم از زیربخش های حوزه داده می باشند.

کلیدواژه ها

داده کاوی، تحلیل هم رخدادی واژگان، نقشه علم، تحلیل شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.