ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیر سرطانی تماس پوستی با سیلاب آغشته به فاضلاب آلوده به برخی فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC07_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کریمی

عضو هیات علمی پردیس فنی دانشگاه تهران ، دانشکده محیط زیست

احسان طالبی

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت ، ایمنی و محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

از جمله مناطق مستعد به بروز سیل در ایران ،استان گلستان است این استان که در شمال شرقی کشور قرار گرفته است.در سال های اخیر سیل های مخربی را تجربه نموده است. از مخاطرات توامان یا سیل ، مخاطرات بهداشتی است. که از جمله فاکتورهای موثر در ایجاد این مخاطرات سیلاب آغشته به فاضلاب است.مقاله پیشرو تحقیقی تحلیلی کاربردی است. که هدف آن ارزیابی ریسک سرطان زایی و ایجاد بیماری های غیر سرطانی ناشی از تماس پوستی سیل زندگان با سیلاب آغشت ه با فاضلاب حاوی فلزات سنگین در صورت بروز سیل در گرگان و آغشتگی سیلاب با فاضلاب این شهر است . در این مقاله از دستورالعمل تعریف شده آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا بر اساس سیستم هماهنگ اطلاعات ریسک Risk assessment ،IRIS Information system جهت تحلیل داده ها استفاده شده است. همچنین داده های این مقاله شامل بر مقادیر بدست آمده در خصوص فلزات سنگین مورد مطالعهقرار گرفته کروم، کادمیوم، نیکل و سرب موجود در پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر گرگان حاصل از مقاله دادبان شهامت و همکاران 1396 می باشد. نتایج حاکی از آن است. که عنصر کروم با مق دار اندیس خطر غیر سرطانی بدست آمده 2.28E+00 برای کودکان 1.73E+00 برای بزرگسالان در مقایسه با دیگر عناصر مورد مطالعه دارای خطر ایجاد بیماری های غیر سرطانی بیشتری است . همچنین همین عنصر با عدد ریسک سرطان زایی 3.34E-03 خطر سرطان زایی بیشتری ناشی از تماس پوستی با سیلاب آغشته به پساب در مقایسه با دیگر عناصر مورد مطالعه دارد. لذا پیشنهاد می گردد اقدامات ضروری در راستای کمینه سازی آلاینده ها در منابع تولید کننده اینآلاینده صورت گیرد

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، سیلاب، فاضلاب، ریسک سرطان زایی، IRIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.