یک مدل تحلیل پوششی داده های ریسک گریز برای انتخاب تامین کننده پایدار: مطالعه موردی زنجیره تامین کشاورزی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC16_214
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 809
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم وصنعت ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم وصنعت ایران
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم وصنعت ایران
چکیده
زنجیره تامین کشاورزی به دلیل اهمیت فراوانی که در تامین سلامت غذایی جامعه دارد مورد توجه ویژه قرار گرفته است.ادامه ی فعالیت انسانها و افزایش بهروری آنها در گرو تامین مواد غذایی مناسب می باشد از همین رو اهمیت آن دوچندان خواهد شد. یکی از عمده فعالیتهای مهم و تاثیرگذار در زنجیره تامین، ارزیابی و انتخاب تامین کننده است که جز تصمیمات استراتژیک سازمانها و شرکتها مح سوب میگردد.در این پژوهش سعی گردیده ا ست با ا ستفاده از رو شی کارا، ارزیابی و انتخاب تامین کننده با در نظر گرفتن معیارهای پایداری به روش تحلیل داده های پوششی DEA مدل کارایی متقاطع صورت پذیرد. معمولا کارایی نهایی از میانگین کارایی یا بدترین کارایی بدست میآید که مهمترین ضعف این روش است. به طوریکه در بدترین کارایی محافظه کارانه عمل کرده، چون فقط بدترین کارایی را در نظر گرفته و از بقیه کارایی ها چشم پوشی شده است، درصورتی که ممکن است سایر تامینکننده ها با توجه به باقی وزنهای محا سبه شده کارایی بالاتری دا شته با شند و بتوان با افزایش ریسک پذیری مدل به نتایج مطلوبتری ر سید.در این پژوهش هر دو عامل ریسک پذیری و محافظه کاری در نظر گرفته شده ا ست. بدین منظور با ا ستفاده از یک پارامتر، ترکیبی از دو مدل تهاجمی و خیراندیش استفاده شد تا تصمیم گیرنده بتواند هر زمان که اراده کرد با تنظیم پارامتر هر دو عامل ریسک پذیری و محافظه کاری را تغییر دهد و تامین کننده برتر را تعیین کرده و بدین صورت کاهش ریسک یا کاهش هزینه قابل توجهی را به همراه داشته باشد. همچنین دراین پژوهش از یک مطالعه موردی واقعی زنجیره تامین کشاورزی خوک در فرانسه استفاده شده است. این زنجیره فعالیت های خود را از تغذیه خوک تا عرضه گوشت و محصولات مرتبط با آن به مصرف کنندگان را شامل می شود. درنهایت، تامین کننده 5 به عنوان تامین کننده برتر انتخاب شد.کلیدواژه ها
زنجیره تامین کشاورزی، انتخاب تامین کننده پایدار،DEA،کارایی متقاطعمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.