بهینه سازی زمان بندی چراغ های ترافیک با کمک نظریه ی مجموعه های فازی و حل مدل با استفاده از الگوریتم ژنتیک با مرتب سازی نامغلوب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC16_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا دهقان منشادی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران) ،دانشکده مهندسی صنایع وسیستم های مدیریت

سیدمحمدتقی فاطمی قمی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران) ،دانشکده مهندسی صنایع وسیستم های مدیریت

چکیده

در سالهای اخیر شهرنشینی گسترش چشمگیر و روزافزونی دا شته ا ست. و شهرها حومه ی آنها به مراکز سکونت و فعالیت و درنتیجه رفت و آمد انسان تبدیل شدهاند. افزایش مستمر جمعیت شهرها در بسیاری از کشورها به موضوع چالش برانگیزی برای مسئولین تبدیل شده است. زیرا محدودیت منابع موجود در سیستمهای حمل و نقل شهری مانند ظرفیت معابر، محدودیت سوخت، محدودیت زمین و غیره مانع ر شد آنها همگام با ر شد جمعیت و درنتیجه ی آن ر شد تقا ضا برای سفر می شوند. شبکه های حمل ونقل شهری را میتوان مجموعه ای از شبکه معابر شهری و شبکه های حملونقل عمومی فعال در آن در نظر گرفت. د ستهای از مطالعات بهینه سازی به طراحی و بهبود شبکه های حمل ونقل شهری میپردازد. شبکه های حمل ونقل شهری شامل زیرمجموعه هایی چون شبکه معابر شهری و شبکه های حمل ونقل عمومی هستند ویژگی کلی مسائلی که با مدل سازی پیشنهاد شده قابل حل هستند، این است که یک تسهیل توسط چندین کاربر استفاده میشود. برخی از دسته کاربرها ممکن است بتوانند در یک زمان از تسهیل استفاه کنند. در حالی که برخی دیگر قادر نیستندو باید منتظر بمانند.در این پروژه یکی از روشهای مدلسازی مساله ی بهینه سازی زمان بندی چراغهای ترافیک، با محوریت نظریه مجموعه ها فازی مورد برر سی قرار می گیرد. و پس از آن که مفاهیم اولیه برای ارائه روش حل تو ضیح داده شدند، به روش حل با کمک الگوریتم ژنتیک با مرتب سازی غیر مغلوب پرداخته خواهد شد. برای حل م ساله نیاز به آ شنایی با چند مو ضوع م شخص ا ست. از جمله مفاهیم مجموعه های فازی، جبر فازی، مفهوم بهینه سازی چندهدفه، بهینگی پارتو، چیرگی و همچنین روش حل با الگوریتم ژنتیک و متد فاصله ازدحام و غیره، که برای آشنایی بیشتر و یاداوری در این مقاله به توضیح این مفاهیم پرداخته شده است. هدف از این مقاله، بحث درباره ی یک روش برای برنامه ریزی چراغهای ترافیک ا ست. برای این منظور به مثالهایی پرداخته می شود که درک م ساله و مدل را ساده تر میکند. هدف از این پروژه، تلاش علمی برای حل یکی از مهمترین معضلات فعلی شهری است. این مسیر با استفاده از بهینه سازی زمان بندی چراغهای راهنمایی با استفاده از مدلسازی با کمک نظریه گراف طی میشود. ضمنا در طی این پژوهش به حل مثالی از طریق این مدلسازی پرداخته میشود.

کلیدواژه ها

طراحی شبکه حمل ونقل، چراغ های راهنمایی، الگوریتم ژنیتیک، مرتب سازی غیر مغلوب، بهینه سازی غیر خطی، مجموعه های فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.