شبیه سازی توزیع و تخصیص آمبولانس خدمات فوریتهای پزشکی در حوزه شهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC16_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرهام عظیمی

دانشیار، مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین؛

مهرناز منصوری

دانشجوی دکتری تحقیق در عملیات، دانشگاه علامه طباطبایی تهران؛

چکیده

سیستمهای خدمات فوریتهای پز شکی فراهم آورنده خدمات از نوع مراقبتهای فوری پیش بیمارستانی برای افراد بیمار و آ سیبدیده است. زمان مورد نیاز برای پاسخگویی به یک تماس اورژانسی یعنی زمان رسیدن به محل از جنبه های پر اهمیت برای تسهیلات خدمات رسان سیستم EMS میباشد. تصادفی بودن شمار درخواستها برای آمبولانس و محدودیتهای عملیاتی، برنامه ریزی بهینه منابع برای پاسخگویی سریع را دشوار ساخته است. این دشواری به ویژه در توزیع و تخصیص آمبولانس به نقاط گوناگون شهر از اهمیت زیادی برخوردار ا ست. در پژوهش حا ضر مدل سازی شبیه سازی به منظور برنامه ریزی توزیع و تخصیص آمبولانس در حوزه شهری به کارگرفته شده است. این مدل سازی برای دستیابی به پاسخگویی سریع، اولویت دهی را در تماسهای اورژانسی اعمال کرده تا بدین ترتیب بیماران خا صی مانند بیماران قلبی در کمترین زمان ممکن پو شش داده شوند. بدین منظور از نرم افزار شبیه سازی ED برای مدل سازی جهت توزیع و تخصیص سرورهای اورژانس در سطح یک شهر با نقاط تقاضای متفاوت و نیز توابع تصادفی برای تقاضا و سرویس دهی به تماسهای اورژانسی استفاده شده ا ست. در این را ستا، دو سناریو ایجاد شده که به تعداد موردنیاز تکرار شده و سپس با ا ستفاده از روشهای آماری با توجه معیارهای عملکردی همچون احتمال زنده ماندن بیماران، میانگین زمان پاسخگویی و زمان سرویس مورد مقایسه قرار گرفته است. در این پژوهش سناریویی پاسخ بهتری میدهد که با قرار دادن یک دستگاه سرور متغیر در هر پایگاه جهت پاسخگویی اورژانسی منجر به بهبود پاسخگویی و معیارهای عملکردی میگردد.

کلیدواژه ها

خدمات فوریت های پزشکی، تخصیص آمبولانس، شبیه سازی گسسته پیشامد، نرم افزار ED

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.