اثر ژئوسنتیک ها دربهبود مقاومت روسازی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS02_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب حسن پور

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آیت ا... بروجردی

سعید واحدی

دانشجوی کارشناسی ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آ ی ت ا... بروجردی

رضا عادلی

دانشجوی کارشناسی ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آ ی ت ا... بروجردی

چکیده

روش ها و تکنیک هایی طراحی روسازی در دهه های گذشته دچار تغییرات زیادی شده است. یکی از این تغییرات استفاده از ژئوسنتیک ها در روسازی است. ساخت، نگهداری وترمیم جاده ها درکشورهای مختلف انرژی و هزینه های هنگفتی به خود اختصاص می دهد. برای رفع مشکلات موجود در روسازی های قدی تلاش های زیادی برای یافتن راه حل جدید صورت پذیرفته است. یک جاده روسازی شده هنگامی که دچار ترک خوردگی و یا سوراخ شدگی می شود مشکلات عدیده ای ایجاد می کند که عبارتند از: 1) ایجاد مزاحمت برای عبور و مرور عابران 2) کاهش امنیت و ایمنی 3) نفوذ آب های سطحی که باعث کاهش ظرفیت باربری زیرسازی 4) کاهش عمر مفید سازه راه در مجاورت ترک ها در اثر تمرکز تنش اجرای پوشش اسفالت یکی از رایج ترین راه ها برای تعمیر روسازی های صلب و انعطاف پذیر است. این پوشش ها اغلب برای آب بندی و پوشش و اصلاح ترک ها بکار می روند، ترک ها زیر روکش به سرعت در سراسر سطح جدید انتشار می یابند. به این پدیده اصطلاحا ترک خوردگی انعکاسی گفته می شود که یکی از عوامل اصلی تخریب آسفالت به شمار می آید. که ما دراین مقاله به دنبال یکی از روش هایی که باعث کم کردن اثرات این ترک خوردگی یا اینکه مقابله با ترکی خوردگی از طریقاین مواد می پردازیم. که با این مواد می توان قبل و بعد از خرابی های روسازی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

ژئوسنتیک، زئوگرید، ژیوتکستایل، ژئوسل، ژئوفوم، ژئوکامپوزیت، پلی استر، پلی پروپلین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.