ارائه مدل مناسب جهت تدوین استراتژی دانش در صنعت نفت

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: IOGPC17_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی رشیدی

عضو هیئت علمی و رئیس پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی

روح اله تولایی

مسئول پروژه های مدیریت دانش و کارشناس ارشد پژوهشکده مدیریت و منابع ان

چکیده

در مطالعات مدیریت دانش مفهوم استراتژی دانش مفهومی جدید و ابداعی می باشد که اغلب در پروژه های داخل کشور چندان مورد توجه قرارنگرفته است از همین رو تحقیق حاضر با هدف بررسیمطالعات انجام شده در زمینه تدوین استراتژی دانش و ارائه مدل مناسب جهت تدوین استراتژی دانش در صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران انجام شده است تحقیق حاضر براساس نوع هدف کاربردی است و از نظر شیوه مداخله متغیرها به طور کلی به روش ترکیبی یا امیخته Mixed method شامل روشهای کمی توصیفی - پیمایشی و کیفی تحلیل محتوا می باشد جامعه آماری این تحقیق مدیران و کارشناسان واحد ستادی شرکت ملی نفت ایران و 5 شرکت تابعه آن می باشد. دراین مقاله پس از تبیین مسئله تحقیق به منظور طراحی و یا انتخاب مدل مناسب جهت تدوین استراتژی دانش در صنعت نفت مهمترین تحقیقات و مطالعات انجام شده در سطح بین المللی در خصوص استراتژی دانش بررسی شده است سپس به وسیله پرسشنامه و مصاحبه های عمقی سوابق و ویژگیهای موضوع در شرکت ملی نفت و 5 شرکت تابع آن مورد بررسی قرارگرفته است. دراین مقاله پس از تبیین مسئله تحقیق به منظور طراحی و یا انتخاب مدل مناسب جهت تدوین استراتژی دانش در صنعت نفت مهمترین تحقیقات و مطالعات انجام شده در سطح بین المللی در خصوص استراتژی دانش بررسی شده است. سپس به وسیله پرسشنامه و مصاحبه های عمقی سوابق و ویژگیهای موضوع در شرکت ملی نفت و 5 شرکت تابعه آن مورد بررسی قرارگرفته است. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد کهدر چندسال اخیر تحقیقات خوبی در شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه ان در خصوص مدیریت دانش صورت پذیرفته اما با وجود اشنایی مدیران با این موضوع هنوز درهیچ بخشی استراتژی دانش بصورت مدون وجودندارد.

کلیدواژه ها

دانش، مدیریت دانش، استراتژی دانش، صنعت نفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.