تحلیل و ارزیابی امنیت سایبری شبکه برق در حالت بازآ رایی شبکه از منظر مشاهده پذیری PMU
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری های پدافند نوین، دوره: 11، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_ADST-11-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 670
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
حفاظت شبکه های قدرت یکی از نقاط تمرکز اولیه شرکت های بهره برداری است و اندازه گیری داده های خطوط انتقال، شینه ها و تجهیزات وابسته به آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نقش اساسی اندازه گیری و اطلاعات کنترل در بهره برداری معمول شبکه های هوشمند، امنیت سایبری برای شبکه های برق فعلی و آینده را یک ضرورت حساس می سازد. لذا از آنجائی که شبکه های قدرت بیشتر متکی بر فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی هستند استفاده از واحدهای سنجش فازور (PMU) در شبکه های مذکور به منظور جمع آوری داده های شبکه، اندازه گیری، حفاظت و کنترل دستگاه های قدرت روند رو به رشدی داشته است. تغییرات در پیکربندی شبکه برق به دلایل متعددی ازجمله کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ، کیفیت توان و... انجام می شود که در این خصوص در صورت وجود PMUها در شبکه، مشاهده پذیری آن مورد سوال قرار خواهد گرفت. هدف در این مقاله تحلیل و ارزیابی رویت پذیری PMU های جایابی شده در شبکه های بازآرایی شده به منظور تحلیل امنیت سایبری شبکه و جایابی مجدد آن است. عملکرد روش پیشنهادشده در شبکه های 14 و 30 شینه IEEE بررسی شده است.کلیدواژه ها
بازآرایی, واحد سنجش فازور (PMU), شبکه های برق, کاهش تلفات, مشاهده پذیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.