بررسی تاثیر اصلاح سطح بر رفتار خازنی لایه پسیو فولاد زنگنزن آستنیتی حساس شده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF06_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خشایار مرشدبهبهانی

کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

پوریا نجفی سیار

استادیار، مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

محمود پاکشیر

استاد، مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

نیکا ذاکرین

کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

فولاد های زنگ نزن به دلیل مقاومت به خوردگی بالا و خواص مکانیکی مطلوب به صورت گسترده ای در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و گاز مورد استفاده قرار داده م ی شوند. رفتار خوردگی این دسته از آلیاژها ارتباط مستقیمی با خصوصیات لایه پس یو موجود بر سطح دارد. در این پژوهش تاثیر عملیات حرارتی حساس شدن و پرداخت سطح بر رفتار نیمه رسانایی لایه پسیو موجود بر سطح فولاد زنگ نزن نوع آستنیتی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، نمونه های مختلف با استفاده از آزمون پلاریزاس یون پتانس یودینامیک مورد ارزیابی قرار گرفته تا تاثیر عملیات حرارتی بر رفتار الکتروشیمیایی آنها بررسی شده و ناحیه پسیو آنها تعیین شود. سپس، با استفاده از روش ولتامتری سیکلی تکراری لایه پسیو بر روی نمونه هایی با پرداخت سطح متفاومت تش ک یل شده و رفتار خازن ی لایه های پس یو با استفاده از آنالیز موت شاتکی بررسی شدند. نتایج حاکی از تاثیر نامطلوب افزایش زمان عملیات حرارتی حساس شدن و افزایش تعداد سیکل های ولتامتری سیکلی تکراری بر دانسیته عیوب نقطه ای موجود در فیلم های اکسیدی بودند، در صورتی که کاهش زبری سطح می تواند موجب افزایش مقاومت به خوردگی یکنواخت شود

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن آستنیتی، پلاریزاسیون پتانسیودینامیک الکتروشیمیایی، ولتامتری سیکلی تکراری، آنالیز موت شاتکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.