مطالعه عددی اثرات پارامترهای مختلف سوراخ های خنک کاری بر عملکرد حرارتی (راندمان حرارتی یا راندمان خنک کاری) توربین گاز
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
- کد COI اختصاصی: CEMCONF02_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 504
نویسندگان
دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود
دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود
دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود
چکیده
افزایش دمای سیال خروجی از محفظه احتراق میتواند آثار مخربی بر روی تجهیزات پاییندست آن ازجمله پره های توربین داشته باشد. روشهای خنک کاری متعددی به منظور محافظت از قطعات توربین در برابر دمای بالای سیال ورودی استفاده میشود. یکی از سامانه های محافظتی در برابر دمای بالا، استفاده از جریان ثانویه خنک کننده از طریق سوراخهایی است که میتواند تاثیر خوبی بر افزایش انتقال حرارت و خنک کردن جریان عبوری از محفظه احتراق ایفا کند. در این مقاله، به مطالعه ی عددی اثرات پارامترهای مختلف سازوکار سوراخهای خنک کاری با جریان ثانویه بر روی راندمان لایه خنک کننده سطح توربین در یک سیلندر مکعب مستطیلی پرداخته میشود. نتایج حاصل، مطابقت خوب نتایج حاصل از شبیه سازی عددی با نتایج آزمایشگاهی را نشان میدهد. بر طبق یافته های حاصل از شبیه سازی عددی، افزایش تراکم سوراخهای خنک کاری (در عرض ثابت) و افزایش قطر روزنه تزریق هوای خنک کاری، راندمان آدیاباتیک خنک کاری را افزایش میدهد. همچنین بیشینه مقادیر راندمان خنک کاری در زوایای کوچکتر از 20 درجه رخ میدهد. با افزایش زاویه، راندمان به طور ناگهانی کاهش ومجددا0افزایش مییابد. با افزایش دبی جریان خنک کاری، راندمان سیر افزایشی و سپس کاهشی را تجربه میکند. در این حالت بیشینه مقدار راندمان در دبی بی بعد 0,3 اتفاق میافتد.کلیدواژه ها
محفظه احتراق؛ مطالعه عددی؛ توربین ؛ خنک کاری لایه ای؛ راندمان آدیاباتیک خنک کاری.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.