بررسی پایداری ورود به آب مایل پرتابه ی استوانه ای

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
  • کد COI اختصاصی: CEMCONF02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین اکبری

دانشجوی دکتری، مهندسی دریا، مجتمع مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان

جلال محمدی

استادیار، مجتمع هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

جلیل فریدونی

استادیار، مجتمع مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان

چکیده

این پژوهش با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)، به بررسی موضوع پایداری دینامیکی پرتابه های استوانهای، در ورود به آب مایل و در حضور سه فاز هوا، آب و بخار آب پرداخته است و تاثیر دو عامل نسبت منظری پرتابه و زاویه ورود به آب، بر پایداری حرکت پرتابه در درون کویتی مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس، ورود به آب 5 پرتابه با وجه منظری بین 2 تا 6 در سه زاویه ورود به آب 6، 9 و 12 درجه نسبت سطح آزاد و با سرعت اولیه 280(m/s) شبیه سازی شد. در ابتدا در هر یک از زوایای پیش گفته، نسبت منظری بحرانی که پرتابه با نسبت منظری بزرگتر از آن، بدون واژگون شدن در درون کویتی و به صورت پایدار حرکت می کند، تعیین شد. نتایج شبیه سازی نشان داد که افزایش L/D و همچنین افزایش زاویه ورود به آب نسبت به سطح آزاد منجر به افزایش پایداری پرتابه استوانه ای در ورود به آب مایل می شود که این موضوع در تطابق با نتایج آزمایشگاهی قرار دارد. در ادامه این پژوهش با استخراج جزئیات هر یک از شبیه سازی ها، به بررسی دلایل بروز ناپایداری حرکت در درون کویتی پرداخته است و مشخص شد، حفظ پایداری حرکت گلوله در درون کویتی، با اندازه تکانه حرکت زاویه ای ایجاد شده در پرتابه ناشی از برخورد گلوله با سطح آزاد در ارتباط است، بنحوی که هر پرتابه با توجه به مقدار L/D تا حد مشخصی می تواند در برابر این تکانه زاویه ای ناپایدار کننده مقاومت نماید.

کلیدواژه ها

پایداری، پرتابه، ورود به آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.