تهاجم ماهی غیر بومی کاراس Carassius spp (شعاع بالگان، کپور ماهیان) به آبهای داخلی ایران و اثرات آن بر گونه های بومی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: کنفرانس ملی حفاظت از تنوع زیستی و دانش بومی
- کد COI اختصاصی: BIODIVERSITY01_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2862
نویسندگان
شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده علوم، بخش زیست
شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده علوم، بخش زیست
شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده علوم، بخش زیست
چکیده
آب های شیرین ایران زیستگاه غنی از ماهیان بومی متنوع می باشند که از جنبه های مختلف دارای ارزش فراوانی هستند. تاکنون بیش از 202 گونه معتبر از آبهای داخلی ایران گزارش شده که 39 گونه آن بومزاد و 23 گونه آن بیگانه یا غیر بومی است. ولی این ماهیان مورد تهدید عوامل متعددی قرار دارند که از جمله می توان به دخالت های انسان ها در طبیعت و ورود ناخواسته ماهیان غیر بومی به این آبها اشاره نمود. دو گونه C. gibelioو Carassius auratus از جمله این ماهیان غیر بومی است که به دلیل رشد سریع، مقاومت بالا به آلودگی، سازش پذیری با زیستگاه های جدید و تغذیه از مواد غذایی مختلف حداقل از 12 حوضه آبریز از جمله حوضه کر(اولین گزارش) گزارش شده و بر ماهیان بومی اثر گذاشته اند. این ماهیان غیر بومی و یا پیوند زده شده از راه رقابت، صید و صیادی، تغییر زیستگاه، انتقال بیماری و انگل و تغییر ماهیت ژنتیکی از راه تشکیل هیبرید می توانند بر ماهیان بومزاد و بومی و سایر جانورانی که با زیستگاه خود سازش پیدا کرده اند اثر گذاشته و حتی آنها را از محیط حذف نمایند. این حالت باعث کم شدن تنوع زیستی یک ناحیه می شود. با به کارگیری برنامه های مدیریتی و حفاظتی جامع و کامل ممکن است بتوان از گسترش و اثرات احتمالی آن بر گونه های بومی کاست.کلیدواژه ها
کاراس، بومی، غیر بومی، تنوع زیستی، حفاظتمقالات مرتبط جدید
- Molecular Simulation of Water Transport through Polyamide Membrane in K+Cl- Salt Solution
- نانوکامپوزیت ها در دندانپزشکی
- Improving the characteristics of L-shaped graphene-based gas sensor using gold block on the surface
- Molecular Modelling of Gelatin Bundles for Atomistic Investigations Suggesting Two Stable Conformations
- بررسی تاثیر نانوذرات منیزیم بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه بادرنجبویه Melissa officinalis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.