شبیه سازی جداسازی آب و نفت با هیدروسیلکون به کمک دینامیک سیالات محاسباتی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: همایش ملی پژوهش های دانش بنیان در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: RLSCONF01_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1073
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه محقق اردبیلی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
هیدروسیکلون ها برای جداسازی آب از نفت یا انواع روغن ها و دیگر مایعات غریقابل امتزاج در آب استفاده می گردد. در این پژوهش مدل هندسی هیدروسیکلون توسط مدل دینامیک سیالات محاسباتی شبیه سازی گردید. این شبیه سازی با استفاده از مدل اولر اولر و همچنین مدل آشفتگی k-ɛ برای بررسی رفتار جریان سیال دو فازی آب و نفت درون هیدروسیکلون در یک هندسه جدید انجام پذیرفت. همان طور که انتظار می رفت، جریان سیال با ایجاد گرادیان فشاری درون هیدروسیکلون و همچنین نیروی گریز از مرکز وارد شده بر قطرات، فاز سنگین تر (آب) به طرف دیواره ی هیدروسیکلون حرکت می کند و فاز سبک تر (نفت) به طرف مرکز هیدروسیکلون و دو گردابه مختلف ایجاد شده باعث جداسازی درون هیدروسیکلون می شود به نحوی که گردابه دور بدنه هیدروسیکلون آب را به سمت ته ریز حرکت می دهد و گردابه مرکزی (ثانویه) نفت را به سمت سرریز منتقل می کند. نتایج نشان داد با توجه به تئوری مسئله، سهم بالایی از غلظت نفت پس از قرار گرفتن در گردابه ثانویه ایجاد شده به سمت سرریز حرکت می کند و همچنین اثرات انباشت قطرات آب در دور دیواره و غلظت خروجی بالای آب در ته ریز هیدروسیکلون کاملا مشهود است. با توجه به تغییر هندسه نتایج قابل قبولی توسط نرم افزار ارائه شده است. دقیق بودن الگوی جریان درون هیدروسیکلون، در این شبیه سازی از مهم ترین دستاوردهای پژوهش است.کلیدواژه ها
شبیه سازی، دینامیک سیالات محاسباتی، هیدروسیکلون، جداسازی آب و نفتمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.