مدل سازی شاخص نفت قابل تولید و ارتباط آن با عمق نفوذ و تغییرات لیتولوژی در یکی از چاه های میدان نفتی آب تیمور
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: همایش ملی پژوهش های دانش بنیان در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: RLSCONF01_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 664
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت، دانشکده مهندسی معدن و متالوژی، دانشگاه یزد
عضو هیئت علمی، دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالوژی، دانشگاه یزد
چکیده
شاخص بهره دهی پارامتر مهمی است که پتانسیل تولید یک چاه را به صورت ساده بیان می کند. بنابراین تغییرات پتانسیل تولیدی یک چاه در وزن بهره ده به کمک این شاخص قابل مدل سازی است. این شاخص تابع تغییرات لیتولوژی و نفوذپذیری لایه های مخزنی است. نفوذپذیری واحدهای سنگی پارامتر بسیار مهمی است که در بهره برداری و میزان تولید چاه اثر قابل ملاحظه ای داشته و با استفاده از اطلاعات چاه پیمایی از طریق اندازه گیری عمق نفوذ با استفاده از چارت های گردبدی به کمک داده های مقاومت مخصوص سازند در عمق های مختلف قابل محاسبه است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تغییرات پارامترهای مذکور و تعیین ارتباط آن ها با تغییرات لیتولوژی سازند نسبت به عمق است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که واحد لیتولوزیکی غالب در این چاه سنگ آهک است که افزایش درصد آن با یک رابطه توانی با ضریب همبستگی 0/65+ باعث افزایش شاخص نفت قابل تولید می گردد. این شاخص با عمق نفوذ نیز یک رابطه خطی قوی با ضریب همبستگی 0/94+ دارد. وجود میان لایه های شیلی موجب کاهش عمق نفوذ و به تبع آن کاهش شاخص نفت قابل تولید می گردد. اگرچه سهم حجم شیل در لیتولوژی این چاه کم است (5/94%) ولی تاثیر آن در کاهش پارامترهای کیفی مخزن بسیار زیاد است. مدل سازی انجام شده نشان می دهد که ارتباط پارامترهای مذکور با حجم شیل از یک رابطه توانی تبعیت می کند به گونه ای که با افزایش حجم شیل پارامترهای کیفی مخزن با ضریب همبستگی 0/71- با یک رابطه توانی کاهش می یابد.کلیدواژه ها
شاخص نفت قابل تولید، عمق نفوذ، نمودار گردبادی، حجم شیل، مدل سازی کیفیمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.