ارزیابی بازاریابی کالاهای ورزشی شهر تهران بر اساس مدل AHA و SWOT

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM03_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حسینی

لیلا قربانی قهفرخی

چکیده

بازاریابی ورزشی دربرگیرنده تمام فعالیت هائی است که برای ارضاءنیازهاو خواسته های مشتریان ورزشی طراحی شده اند بازاریاب های ورزش برنامه هایی را در عرصه ورزش طراحی می کنند که بتوانند در مخاطبانشان اثر بگذارند و تعامل دو جانبه را برقرار کنند لذا هدف پژوهش حاضر ارزیابی بازاریابی کالاهای ورزشی در شهر تهران بر اساس مدل SWOT وارائه و تدوین راهبردهای مناسب بازاریابی کالاهای ورزشی برای بخش بازاریابی وزارت ورزش و جوانان می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است، از بین کلیه فروشندگان، بازاریابان و مدیران باشگاه های ورزشی تعداد 151 پرسشنامه کامل به عنوان نمونه به روش در دسترس انتخاب شد ، پرسشنامه مورد استفاده براساس مدلSWOT توسط محقق به روش دلفی در 4 بعد مدل قوت، ضعف، فرصت و تهدید و 35 سوال تنظیم شد، برای تحلیل نیز از مدل AHA و SWOT در هفت گام استفاده شد. یافته های حاصل از بررسی و تحلیل ماتریس ارزیابی نقاط قوت و ضعف مدل SWOT نشان داد که نمره نهایی در نقاط قوت برابر با (3/78) بالاتر از حدمتوسط و بیانگر موفقیت نسبی نقاط قوت بازاریابی کالاهای ورزشی است. در نقاط ضعف(( 1/3 و این نمره از میانگین نقاط ضعف برابر با (3/23) کمتر بوده و این عدد بیانگر ضعف عوامل داخلی سیستم می باشد ،فرصت های بیرونی (3/11) و این امر بیانگر وجود فرصت های بیرونی در جهت بازاریابی کالاهای ورزشی می باشد. نمره نهایی در تهدیدهای عوامل بیرونی برابر با (1/5) است که این نمره از میانگین تهدیدها برابر با (3/85) کمتر بوده و ضعف فرصت های ناشی از عوامل بیرونی در بازاریابی کالاهای ورزشی را نشان می دهد. با توجه به وزن های به دست آمده، استراتژی SO دارای بیش ترین وزن بوده و به عنوان بهترین استراتژی با تاکید بر استفاده از نقاط قوت داخلی5 باز کالاهای ورزشی و بهره برداری از فرصتهای محیطی و مناسبترین راهبرد بازاریابی کالای ورزشی در شهر تهران انتخاب شد. پیاده سازی این استراتژی و راهبردهای مرتبط با آن به بخش بازاریابی وزارت ورزش و جوانان توصیه می شود. در نهایت تنوع بخشی به امکانات، فعالیت ها و خدمات توریستی ورزش به منظور جلب رضایت گردشگران ورزشی و تبلیغات بی طرفانه توسط متخصصین این حرفه درزمینه جذب حامیان ورزشی و استفاده از ورزشکاران پیش کسوت و مدال آوران جهت تبلیغات - ورود نیروهای تحصیل کرده تربیت بدنی و علوم ورزشی در مقوله بازاریابی ورزشی پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

ارزیابی ، بازاریابی ورزشی، کالای ورزشی، مدل AHA، مدل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.