نقش الگوی مارپیچ چهارگانه دولت، دانشگاه، صنعت و جامعه در توسعه دانش محور ورزش:یک تحلیل ساختاری - کارکردی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
- کد COI اختصاصی: SASM03_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 743
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان
استاد مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان
استاد مدیریت ورزشی دانشگاه کردستان
چکیده
مقدمه: هدف از این پژوهش تحلیل ساختاری- کارکردی رویکرد توسعه دانشمحور در نظام ورزش کشور بر مبنای مارپیچ چهارگانه دولت، دانشگاه، صنعت و جامعه است.روششناسی: روش تحقیق از نوع مطالعه کیفی نظامند با رویکرد تحلیل ساختاری-کارکردی بود. جامعه آماری شامل جامعه اطلاعاتی (منابع علمی، کتابخانه ای، رسانه ای و اسنادی) بود. نمونه های آماری به تعداد قابل کفایت جهت تحلیل و طراحی چارچوب پژوهش به روش هدفمند و دردسترس انتخاب و بررسی شد. جهت تحلیل و تفسیر یافته ها از روشهای تحلیل ساختاری-کارکردی، کدگذاری مفهومی و مدلسازی کیفی استفاده گردید.نتایج: براساس یافته ها سیستم توسعه دانش بنیان ورزش مبتنی بر الگوی مارپیچ چهارگانه دولت، دانشگاه، صنعت و جامعه قرار دارد. هر یک از این چهار نهاد در ساختارهای ورزشی خود باید دارای شش قابلیت؛ نوآوری، سرمایه انسانی، آموزش، تحقیق و توسعه، کارآفرینی، تجاریسازی، بازاریابی و فناوری باشند. بین این چهار نهاد باید افراد، محصولات، اطلاعات، فناوری و خدمات ورزشی در گردش و تبادل قرار بگیرند. چرخه اقتصاد توسعه دانش محور ورزش شامل توالی بخش های؛ منابع فناوری و سرمایه های دانشی، قابلیتهای فناوری و کارکردهای دانشی، فرایندهای دانشی و ساختارهای فناور، استراتژیهای دانشی و فعالیتهای فناورانه، تولیدات فناوری و خدمات دانشی، کاربرد دانش و تجاری سازی فناوری میباشد. شاخصهای اولویتدار در ارزیابی توسعه دانش محور ورزش به ترتیب شامل؛ میزان پرداخت حقوق کپی- رایت، تعداد طرحهای فناورانه تجاریسازی شده، تعداد کارآفرینان و مخترعان، تعداد استارت تاپها، تعداد شرکتهای دانش بنیان، سرانه فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشد.نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش میتوان گفت توسعه دانش محور ورزش یک فراگرد است که شامل جریان دانش و فناوری ورزشی از دانشگاه به صنعت تحت حمایت دولت و مشارکت جامعه ورزش میباشد. پیاده سازی سیستم طراحی شده که ابتدا نیازمند سیاست گذاری، ساختارسازی میانبخشی و تقسیم کار ملی بین نهادی ورزشی موجود در چهار حوزه دولت، دانشگاه، صنعت و جامعه میباشد و سپس آموزش فراگیر و فرهنگ سازی به نقشها و افراد ذیربط و ذینفع در حوزه ورزش باید صورت بگیرد.کلیدواژه ها
صنعت ورزش، اقتصاد ورزش، توسعه دانش محور، مدل مارپیچ.مقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.