بهینه سازی پنل ساندویچی کامپوزیتی با هسته لانه زنبوری تحت فشار بیرون صفحه ای با الگوریتم NMPSO

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME28_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی نصراله پورشیروانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل

مقداد غلامی

دانشجوی دکتری تخصصی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل

حامد افراسیاب

استادیار مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل،

رمضانعلی جعفری تلوکلایی

استاد یار مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل

چکیده

ساختارهای ساندویچی بدلیل مقاومت بالا و وزن سبک امروزه کاربرد فراوانی در صنایع مختلف از جمله هوافضا، صنایع دریایی و خودروسازی دارند. بیش از سی در صد قطعات هواپیماهای امروزی از این ساختارها تشکیل شده است. طراحی بهینه یک پنل ساندویچی کامپوزیتی با هسته ی لانه زنبوری شش وجهی با استفاده از الگوریتم اجتماع ذرات1 در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است. برای مدلسازی و تحلیل پنل از تئوری مرتبه اول برشی چندلایه ها استفاده میشود وزن کلی پنل به عنوان تابع هدف بهینه سازی و همچنین مقاومت برشی و کمانش هسته، جابجایی کلی پنل و تسلیم پوسته های کامپوزیتی نیز به عنوان قیود در نظر گرفته شده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که در فشارهای پایین استفاده از تعداد سلولهای بیشتر با سطح مقطع کوچکتر و افزودن ارتفاع هسته بهترین راه برای کاهش جابجایی و احتمال وقوع کمانش در سلولهای پنل میباشد. با افزایش فشار، ضخامت دیواره ی سلولهای هسته و همچنین ضخامت پوسته های کامپوزیتی اهمیت می یابند. تغییرات تابع هدف و همچنین قیود طراحی مورد بررسی و بحث قرار میگیرد .نتایج بدست آمده اطلاعات بسیار مفیدی برای طراحی پنلهای ساندویچی کامپوزیتی در اختیار مهندسان قرار می دهد .

کلیدواژه ها

ساختارهای ساندویچی، کامپوزیت، بهینه سازی، الگوریتم اجتماع ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.