بررسی عددی اثر انحنای محل اتصال فلز و کامپوزیت بر استحکام اتصال چسبی- مکانیکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME28_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد رضاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد مشهد

جلیل رضائی پژند

استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

چکیده

با افزایش کاربرد مواد کامپوزیتی در صنایع مختلف، مبحث اتصال کامپوزیت ها به یکدیگر و همچنین اتصال کامپوزیت به فلز اهمیت فراوانی پیدا کرده است. استفاده همزمان از روش اتصال چسبی و مکانیکی به دلیل ایجاد درگیری مکانیکی بین دو قطعه که توسط چسب به هم متصل هستند، موجب تقویت اتصال می شود. اتصال چسبی-مکانیکی5همزمان، معایب استفاده از هر روش اتصال چسبی یا مکانیکی، به صورت جداگانه را کاهش می دهد. دو روش مرسوم برای بررسی عددی اتصالات چسبی، استفاده از روش المان چسبنده و روش سطح چسبنده است.هدف از این مقاله ایجاد انحنا یا برآمدگی در سطوح ناحیه ی اتصال چسبی5تک لبه ی فلز و کامپوزیت و بررسی عددی میزان تقویت اتصال در اثر ایجاد انحنا می باشد.حل عددی با استفاده از نرم افزار اجزای محدود آباکوس و با استفاده از روش سطح چسبنده، برای دو تیر فلزی و کامپوزیتی در حالت تخت و همچنین برای پنج نوع انحنای متفاوت انجام شده و نتایج آن با یکدیگر مقایسه شده است. همچنین اثر نحوه ی لایه چینی5 تیر کامپوزیتی بر نیروی تکیه گاهی هنگام اعمال جابجایی، بررسی شده است. نتایج عددی نشان دهنده ی افزایش نیروی تکیه گاهی با افزایش میزان انحنای سطح به هنگام اعمال جابجایی در قطعات متصل به یکدیگر است.

کلیدواژه ها

اتصال فلز و کامپوزیت ، اتصال چسبی، روش سطح چسبنده.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.