پیشبینی هوشمند عیوب یاتاقان ها به کمک پردازش گرمانگاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME28_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجعفر واعظ

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکاترونیک، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران

حسین واقف پور

استادیار گروه مکانیک، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران

مهدی صادق زاده

استادیار گروه کامپیوتر، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران

چکیده

در صنعت خرابی در یاتاقانها میتواند خرابی های زنجیره ای را ایجاد کند و سبب توقف در خط تولید یا خدمات گردد . لذا پایش وضعیت این تجهیزات لازم و ضروری است . براین اساس در تحقیق حاضر از روش تصویربرداری حرارتی به کمک دوربین حرارتی NECG120 و ماشین بردار پشتیبان برای پایش وضعیت و تشخیص هوشمند عیوب یاتاقان استفاده شده است. چهار حالت سالم، خرابی ساچمه، خرابی قاب بیرونی و درونی و خرابی قفسه نگهدارنده ساچمه ها بررسی گردیده است. برای هر حالت 70 تصویر و در مجموع 280 تصویر حرارتی ثبت و از هر تصویر حرارتی ماتریس هم وقوعی سطح خاکستری آن در چهار زاویه استخراج شده است . به منظور توصیف تصاویر از ویژگیهای توصیف ی هافت استفاده شده که این ویژگی ها از ماتریس هم وقوعی استخراج شد هاند . شانزده ویژگی از هر تصویر استخراج و برای آموزش ماشین بردار پشتیبان به کار برد ه شده است . نتایج تحلیل تصاویر نشان داد که وجود هر گونه عیب در یاتاقان خود را به صورت افزایش دما در تصاویر حرارتی نشان خواهد داد. به عبارت دیگر هر عیب دارای یک رد پای حرارتی منحصر به فرد است که توسط دوربین قابل ردیابی است. نتایج تشخیص و طبقه بندی عیوب توسط ماشین برادر پشتیبان نشان داد که بیشترین دقت در تشخیص عیوب یاتاقان 90/47 درصد است.

کلیدواژه ها

عیوب یاتاقان ها، گرمانگاری، پردازش تصویر، ماشین بردار پشتیبان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.