شبیه سازی جریان های ساحلی خلیج فارس و تاثیر آن در انتشار آلودگی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME28_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام الدین مهرفر

گروه فیزیک دریا، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران،

امین رئیسی

گروه فیزیک دریا، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران،

مسعود ترابی آزاد

دانشیار، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران،

عباسعلی علی اکبری بیدختی

استاد، موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران،

چکیده

نقش جریانهای ساحلی و پیچکهای میان مقیاس در مطالعات محیط زیست دریایی از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین منظور، گردش فصلی جریانهای ساحلی خلیج فارس و تاثیرگذاری آن در انتشار آلودگیها، با تفکیک پذیری افقی طول و عرض جغرافیایی 2 دقیقه، با استفاده از مدل عددی کوهیرنس شبیه سازی شد. نتایج شبیه سازی نشان داد که سرعت جریانها از ژانویه تا مارچ کم و از می، شروع به افزایش میکند. این روند تا جون و جولای ادامه داشته و سپس در آگوست شروع به کم شدن میکند. جریانهای سواحل ایرانی به سمت شمالغربی در ماه های ژانویه تا آوریل گسترش می یابد و به بیشترین شدت خود در ماه جون تا آگوست میرسد. بنابراین آلودگی ها در شمال خلیج فارس در امتداد سواحل ایران توزیع می شوند و ماه جولای نیز پرخطرترین زمان انتشار آلودگیها تشخیص دادهشد. نتایج شبیه سازی، سه پیچک سیکلونی در ماه سپتامبر، به قطر حدودا100 کیلومتر را نشان داد که دارای بیشینه سرعت دربخش شمالی آن است.بیشترین محدوده فعالیت پیچکها در بخشهای ورودی خلیج فارس از سمت تنگه هرمز و شمال غربی خلیج فارس است. بنابراین این نقاط پر خطرترین منطقه از نظر توزیع و انتشار آلودگی هستند.

کلیدواژه ها

جریانهای ساحلی، خلیج فارس، انتشار آلودگی، شبیه سازی عددی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.