اثر پرایمینگ بر جوانه زنی و رشد دو رقم کینوا (Chenepodium quinoa willd)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF07_197
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 630
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد تهران
چکیده
کینوا (Chenepodiurn quinoa willd) یک گیاه شبه غله ای با قابلیت کشت بالا در ایران است. به منظور بررسی اثر پر ایمینگ بر جوانه زنی و رشد دو رقم کینوا آزمایشی به صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملا تصادفی در سال زراعی 1398 در آزمایشگاه فیزیولوژی و فناوری بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران اجرا شد. فاکتور اول شامل تیمارهای پر ایمینگ (شاهد، هیدرو پرایمینگ با آب مقطر، هورمون پر ایمینگ شامل استفاده از اسید سالیسیلیک 0/6 میلی مولار، اسمو پرایمینگ با نیترات پتاسیم 0 / 02 درصد (وزنی- حجمی)، و کلرید کلسیم در غلظت 20 و40 میلی مولار) و فاکتور دوم شامل دو ژنوتیپ ) Gizal, Titicaca ) بودند. صفات مورد مطالعه شامل جوانه زنی کل، وزن تر گیاهچه، ضریب آلومتری، وزن آماس کمبود اشباع آب بود. نتایج آزمایش نشان داد اثر تیمار پرایمینگ بذر بر تمام صفات مورد ارزیابی دو ژنوتیپ کینوا در سطح احتمال یک در صد معنی دار و پرایمینگ موجب بهبود صفات مورد آزمایش شد و کلرید کلسیم 20 و 40 میلی مولار(100) بالاترین و تیمار اسید سالیسیلیک (60) کمترین تعداد جوانه زنی را در هر دو ژنوتیپ داشتند. مقایسه میانگین ضریب آلومتری نیز نشان داد که در رقم Gizal اسید سالیسیلیک ( 0/75) بالاترین و در رقم Titicaca کلرید کلسیم 20 میلی مولار ( 1 / 33) بالاترین ضریب آلومتری را داشتند. لذا به طور کلی تیمار کلرید کلسیم برای بهبود وضعیت جوانه زنی بذور و رشد گیاهچه توصیه می گردد.کلیدواژه ها
ارقام کینوا، پر ایمینگ، کلرید کلسیممقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.