صید، شناسایی و استحصال زهر عروس دریایی گونه موجود در خلیج فارسRhopilema nomadica

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF07_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کتابداری

دانشجوی دکتری تخصصی جانوران دریا، گروه زیست شناسی دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر،

حمیدرضا گودرزی

دکتری تخصصی نانوبیوتکنولوژی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج،

زهرا صالحی نجف آبادی

دکتری تخصصی بیوتکنولوژی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج

حسین ذوالقرنین

دکتری تخصصی بیولوژی مولکولی ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

احمد سواری

دکتری تخصصی اقیانوس شناسی ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

سعید دزیانیان

کارشناسی ارشد علوم سلولی و مولکولی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج

چکیده

عروس دریایی گونهای ازبی مهرگان زئوپلانکتون است که درشاخه کنیداریا طبقه بندی میشود. این موجودات قادربه شناکردن میباشند. از جمله مهمترین وجوه تمایز فیزیولوژی این گونه ها، می توان به اجزای بیولوژیکی فعال و اندامک موجوددر سلول های ویژه ای به نام نماتوسیت بدنشان اشاره نمود. این اندامکها محتوی سم هستند و پس از تحریک مناسب محتوای آن تخلیه می شود. گزش تصادفی توسط عروس دریایی می تواند به آسیبهای شدید موضعی و سیستماتیک و در برخی موارد به مرگ منجر شود. هدف از این مطالعه، با توجه به آمارفراوان گزش در نواحی جنوبی کشور، شناسایی گونه و استحصال زهر آن است که می تواند کمک شایانی به تهیه آنتی سرم جهت درمان و پیشگیری از گزش نماید. همچنین امید است با شناسایی و استحصال زهر یک گونه، با توجه به شباهتهای بین گونه های مختلف، کمک شایانی به استحصال زهر سایر گونه ها شود. گونه Rhomilema nomadica ، تیرماه 98 از آبهای اطراف جزیره قشم، صید و تانتاکول های آن جهت استحصال زهر جدا گردیده و به صورت فریز شده به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از لیوفیلزاسیون نمونه ها، از روش Freez&Thaw جهت خروج زهر از بافت استفاده شد با انجام SDS-PAGE وزن مولکولی سه جز پروتئینی آن به ترتیب 170، 130 و 53 کیلو دالتون تعیین گردید و تعیین میزان توکسیسیتی زهر روی موش آزمایشگاهی Balb-cاز طریق درون جلدی صورت گرفت و پس از محاسبات آماری به روش اسپرمن-کاربر مقدار آن 32ʽg/kg تعیین گردید. از روش پروتئین سنجی بردفورد، میزان پروتئین آن 1.2mg/ml مشخص شد.

کلیدواژه ها

عروس دریایی، استحصال زهر، Rhopilema nomadica، خلیج فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.