تحلیل کارکردی تقسیمات کشوری استان کرمانشاه در اجرای برنامه های آمایش سرزمین
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF07_263
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 721
نویسندگان
کارشناسی ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین، دانشگاه ارومیه
استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه ارومیه
چکیده
تقسیمات کشوری از مهم ترین عواملی است که یک نظام سیاسی باید برای تهیه و اجرای برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی، فضایی، زیست محیطی و همچنین اداره بهتر سرزمین و بهره برداری بیشتر به آن توجه کند. ازجمله این برنامه ها، برنامه آمایش سرزمین است که به منظور رفع نابرابری ها و ایجاد تعادل فضایی در بسیاری کشورها تهیه و اجرا می شوند. در این راستا، هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل کارکرد تقسیمات کشوری در روند اجرای برنامه های آمایش سرزمین استان کرمانشاه است؛ که با روش توصیفی–تحلیلی و با استفاده از آزمون آماری T تک نمونه ای و مدل تحلیل معادلات ساختاری (لیزرل) به بررسی میزان اثرگذاری هر یک از مولفه ها پرداخته است. نتایج حاصل از آزمون T بیانگر آن بود که هرسه مولفه مطرحشده در تقسیمات کشوری بر روی برنامه های آمایشی استان نمره کمتر ازحد استاندارد بدست آورده اند. همچنین نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که مولفه تامینکننده منابع و ظرفیت های تدوین و اجرای برنامه های آمایش سرزمین با اثر مستقیم و مثبت 0,97 بیشترین تاثیر را بر روی اجرای برنامه های آمایشی استان داشته است و مولفه های مبنا و بستر اجرای برنامه ها و پایگاه اطلاعاتی در جایگاه های بعدی از میزان اثرگذاری قرارگرفته اند.کلیدواژه ها
تقسیمات کشوری، آمایش سرزمین، استان کرمانشاه.مقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.