ارزیابی خسارات اقلیم و راه کارهای مدیریت بحران با تاکید بر بحران سیلاب در شهر نکا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF07_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد حسین زاده

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر

فرشید عزیزی

کارشناس آتش نشانی گرایش مدیریت عملیات در حریق و حوادث، دانشگاه علمی -کاربردی

حبیب اله جاهدی

کارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات، دانشگاه علمی- کاربردی آمل

مهدی کیانوش

کارشناس مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر

چکیده

بحران های طبیعی و مخاطرات محیطی از دیرباز به عنوان مخرب ترین عوامل آسیب رسان به انسان، جامعه و زیستگاهش مطرح بوده اند. پژوهشو بررسی های انجام شده نشان می دهد بحران ها نفسا تعیین کننده میزان خسارت نیستند. بلکه پاسخ مسئولان به بحران است که میزانخسارت های وارده را تعیین می کند. هدف از این تحقیق ارزیابی خسارات اقلیمی با تاکید بر سیل و راهکارهای مدیریت بحران در شهر نکا می-باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است، جامعه آماری پژوهش، که شامل اطلاعات مربوط به عوامل اقلیمی، پهنه بندی سیلاب،سابقه سیلاب و ... به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد تا به بررسی نقش عامل اصلی پرداخته شود. برای اندازه گیری و تجزیه و تحلیل داده ها بهمنظور دستیابی به اهداف تحقیق از نرم افزار ARC GIS و SPSS استفاده شد. با توجه به نتایج به دست آمده از فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن می توان گفت که با اطمینان 99 % و سطح خطا (sig≤0/05) رابطه معنادار است. به این معنا که با افزایش میزانفضای سبز میزان خسارت کاهش مییابد و این راهکار مدیریتی سازمان های مربوطه برای خسارات ناشی از اقلیم به ویژه سیل موثر می باشد وهمچنین می توان گفت که با افزایش نظارت و حمایت در مقاوم سازی ساخت و سازها در شهر نکا میزان خسارات اقلیمی به ویژه سیل کاهشمی یابد. لذا با توجه به شرایط اقلیمی شهر نکا، احتمال وقوع سیلاب های ناگهانی و متوالی و نیز استقرار اکثر تاسیسات و صنایع در کناررودخانه ها لازم است که دستورالعمل های ویژه نگهداری و مدیریت مسیل ها و رودخانه های درون شهری تهیه در اختیار مسئولین و دست-اندرکاران شهری قرار گرفته و همچنین برنامه های آموزشی و آمادگی جهت مدیریت سیلاب قبل، در حین و بعد از آن تدارک بینند.

کلیدواژه ها

خسارات اقلیم، مدیریت بحران، بحران سیلاب، شهر نکا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.