مقایسه کیفیت زندگی کاری و میزان افسردگی در کارکنان ورزشکار و غیر ورزشکار اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM02_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم نظری قنبری

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه تهران (فارابی قم)

الهام آرین

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی و مدرس گروه تربیت بدنی دانشگاه نهاوند

بهزاد مهدوی پایین آب

دانش آموخته کارشناس ارشد مدیریت ورزشی

چکیده

مقدمه: امروزه نیروی انسانی کارا و متعهد، مهمترین سرمایه هر سازمان می باشد. در حال حاضر مفهوم کیفیت زندگی کاری مربوط بهفلسفه ای در سازمان هاست که می خواهد شان و منزلت کارکنان را اف زایش دهد، تغییراتی در فرهنگ سازمانی ایجاد کند و رفاهفیزیکی و روحی کارکنان را افزایش دهد.روش شناسی: روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که داده های مورد نیاز تحقیق به صورت میدانی از طریق توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها جمع آوری گردید. جامعه آماری تحقیق را کلیه کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه شامل 228 نفر (95 نفر رسمی، 17 نفر پیمانی و 116 نفر قراردادی) تشکیل دادند. با بهره گیری از جدول حجم نمونه کوهن، مورگان و کرجسای تعداد94 نفر به عنوان نمونه مشخص و اطلاعات آنان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با توجه به حجم زیرگروه ها جمع آوری شد. ابزارتحقیق مورد نظر عبارت از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری (والتون 1974) و پرسشنامه افسردگی بک بود. در این پژوهش از آمارتوصیفی برای توصیف آماری متغیرهای تحت بررسی، از آزمون K-S (کلموگروف- اسمیرنوف) برای تعیین نرمال بودن توزیع داده ها؛ از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین ارتباط دو متغیر و از آزمون تی مستقل (Independent T-test) برای مقایسه میانگینهای دو گروه استفاده شد.یافته ها: یافته های این تحقیق نشان می دهد که ارتباط معناداری بین کیفیت زندگی کاری و افسردگی در کارکنان اداره کل ورزش وجوانان وجود ندارد. همچنین بین میزان افسردگی گروه ورزشکار و غیرورزشکار نیز تفاوتی مشاهده نگردید.نتیجه گیری: این احتمال وجود دارد که قرار گرفتن در فضا و محیط ورزشی و پرتحرک و همچنین در ارتباط بودن با ورزشکاران تاثیرمثبت بر شرایط روحی و روانی کارکنان ورزشکار و غیر ورزشکار داشته و آنان را درشرایط مطلوب قرار داده است.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی کاری، افسردگی، ورزشکار و غیر ورزشکار، اداره ورزش و جوانان، کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.