محور مقاله: کیفیت خاک و مدیریت پایدار خاک- پیامد تغییر کاربری اراضی بر برخی ویژگی های شیمیایی خاک (مطالعه موردی: منطقه حنا، شهرستان سمیرم)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه السادات علوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی حاج عباسی

استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

ماندانا آذرنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

به منظور افزایش بهره وری خاک در کشاورزی پایدار و حفظ حاصلخیزی خاک، آگاهی از پیامد تغییر کاربری اراضی بر ویژگی های خاکضروری است. تغییر کاربری مهمترین عاملی است که حفاظت از اکوسیستم های طبیعی را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین جهت این مطالعه با هدفبررسی پیامد تغییر کاربری قرق به زمین زراعی، باغ سیب و منطقه چرا بر برخی ویژگی های شیمیایی خاک در منطقه سد حنا شهرستان سمیرم استاناصفهان انجام شد. از هر کاربری از دو عمق 5 - 0 و 20 - 5 سانتیمتر در 8 تکرار نمونه برداری شد و ویژگی های شیمیایی خاک شامل نیتروژن کل، مادهآلی، EC و pH خاک اندازه گیری شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و طرح پایه کاملا تصادفی آنالیز شدند. نتایج نشان داد به طور کلی میان کاربری هایمختلف از نظر ویژگی های شیمیایی تفاوت معنی داری وجود داشت. بیشترین مقدار ماده آلی (95 / 2 درصد) و نیتروژن کل (088 / 0 درصد) مربوط بهکاربری چرا بود. کمترین مقدار ماده آلی مربوط به کاربری های قرق و مزرعه با مقدار (74 / 0 درصد) بود. بیشترین مقدار هدایت الکتریکی و pH خاک درکاربری قرق مشاهده شد. نتایج این تحقیق نشان داد در بین کاربری های مختلف از نظر ویژگی های شیمیایی، تفاوت معنی دار وجود داشت. همچنینمشاهده شد که تغییر کاربری از قرق به کاربری باغ، زراعی و چرا سبب افزایش ماده آلی و نیتروژن کل، درحالیکه این تغییر کاربری سبب کاهش EC وpH شد.

کلیدواژه ها

قرق، تغییر کاربری اراضی، ماده آلی، نیتروژن کل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.