مناسب سازی محیط شهری در بافت قدیم شهرها

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: همایش ملی مناسب سازی محیط شهری
  • کد COI اختصاصی: NCEUED01_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی زندیه

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی و معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بین

راضیه زندیه

کارشناس معماری و دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

با نگاهی به طراحی و ساخت شهرهای قدیمی دریافته خواهد شد که بحث مناسب سازی شهر همواره از سال های بسیار دور به گونه های مختلف مطرح و عملی بوده، اما کمتر هماهنگی کامل و مدون داشته است. بازنگری به طراحی شهرها به خصوص شهرهای ارگانیک و بسیاری از روستاها به ویژه در مناطق صعب العبور بیانگر بافت آنها و دقت در رعایت مناسب سازی در سیما، فضا وبافت شهرها بوده است. به طوری که در شهرهای قدیمی وسنتی همواره محلهای مناسبی برای عبور سالمندان یا معلولین در نظر گرفته می شده است و یا در ابعاد و اندازه های مسیرها مقیاس وسایل عبوری ملاک بوده است. حتی با توجه به اقلیم هر منطقه، کاشت انواع گیاهان و درختان تاثیر خود را بر طراوت و زیبایی فضا داشته است. نمونه سکوهای کنار دربهای ورودی (پیرنشین) و یا طوح شیب دار راه ها و کوچه ها اقداماتی برای کمک به این افراد بوده است. دراین مقاله سعی شده است با ارائه نمونه هایی از بافت شهرهای مختلف ایران به بحث مناسب سازی از زوایای مختلف پرداخته شود . شهرهای مناطق کویری و یا کوهستانی و نمونه هایی چون ارگ بم و ماسوله از این جمله اند و نهایتا اینکه اکنن در چه جایگاهی هستیم و به کجا می رویم.

کلیدواژه ها

محیط شهر ، هویت ، کالبد شهر ، بافت ، سیما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.