ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسش نامه فرا چشم انداز (3+1Cs) چارچوب ارتباط مربی- ورزشکار (CART-Q)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی ورزشی، دوره: 8، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_SPSY-8-28_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا بال زاده

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

رضا نیک بخش

گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

فرشاد تجاری

گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی ویژگی­های روان­سنجی نسخه فارسی پرسش­نامه (فرا چشم انداز) چارچوب رابطه مربی- ورزشکار بود. جامعه آماری مورد نظر، شامل تمامی ورزشکاران مرد و زن حاضر در اردوهای تیم ملی بودند، که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی (هدفمند)، تعداد 217 ورزشکار به­عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه­گیری مورد استفاده، پرسش­نامه (فراچشم­انداز) چارچوب ارتباط مربی – ورزشکار بود و از 14 سوال و چهار خرده مقیاس تشکیل می­شد. برای تعیین روایی و محاسبه ضرایب اعتبار (از مدل­های آماری تحلیل عامل تاییدی و ضریب همبستگی پیرسون)، جهت محاسبه تجانس درونی (از آلفای کرانباخ و همچنین دو نیمه کردن آزمون)، جهت محاسبه ثبات پرسش­نامه (از روش آزمون- بازآزمون) و جهت ارایه نرم کمی (از میانگین، انحراف معیار، ارایه نرم کیفی و نقاط برش با تاکید بر انحراف چارکی) استفاده و مشخص شد که این پرسش­نامه دارای روایی، اعتبار و نرم می­باشد. با استفاده از مدل آماری ضریب همبستگی پیرسون مشخص گردید تمامی ضرایب اعتبار در ورزشکاران بالاتر از 64/0 است و پرسش­نامه از ضریب روایی ملاکی (از نوع همزمان) بالایی برخوردار است. در پایان ضمن تایید و استانداردسازی پرسش­نامه، چهار عامل (نزدیکی و صمیمیت، تعهد، متمم/مکمل و رضایتمندی) استخراج گردید. به منظور ارائه یافته­های تکمیلی، از الگویابی معادلات ساختاری استفاده­­­­­­­ و مشاهده شد، پرسش­نامه حاضر دارای برازش بوده و در نهایت مدل مستخرج شده از این پژوهش و بر مبنای چهار عامل بدست آمد.

کلیدواژه ها

روان سنجی, نزدیکی و صمیمیت, تعهد, مکمل بودن, رضایتمندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.