تاثیر توسعه بازار سهام و تورم بر رشد اقتصادی در ایران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی صنایع، اقتصاد و مدیریت
- کد COI اختصاصی: IEEM01_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 666
نویسندگان
فارغ التحصیل دانشگاه ارومیه
فارغ التحصیل دانشگاه تبریز
چکیده
متن یکی از اهداف اساسی کشورها دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و توسعه اقتصادی می باشد و رابطه بین توسعه بازار سهام و رشد اقتصادی یکی از موضوعات مورد بحث و مهم اقتصادی در دهه های اخیر می باشد. بازار سهام با تجهیز منابع و تخصیص آن به سرمایه گذاری های مولد موجب افزایش موجودی سرمایه و افزایش بهره وری کل اقتصاد و در نهایت رشد اقتصادی بالاتر می شود. با توجه به اینکه توسعه بازار سهام نقش اساسی در رشد و توسعه اقتصادی دارد، ارتباط توسعه بازار سهام و رشد ضروری به نظر می رسد. به دلیل اینکه اثر بخشی بازار سهام به عوامل مختلفی از جمله تورم بستگی دارد، نقش تورم را نیز مورد توجه قرار می دهیم. - در همین راستا این مقاله به بررسی تاثیر توسعه بازار سهام و تورم بر رشد اقتصادی ایران طی بازه زمانی 1362-1393 با استفاده از مدل الگوی خود رگرسیونی با وقفه های توزیعیARDL می پردازد. نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که در طی بازه زمانی مورد نظر، در کوتاه مدت و بلند مدت توسعه بازار سهام دارای تاثیر مثبت و معنادار بر رشد اقتصادی می باشد و نرخ تورم دارای تاثیر منفی و معنادار بر رشد اقتصادی ایران می باشد. همچنین حجم نقدینگی نیز در کوتاه مدت و بلند مدت دارای تاثیر مثبت و معنادار بر رشد اقتصادی می باشدکلیدواژه ها
توسعه بازار سهام، نرخ تورم، حجم نقدینگی، رشد اقتصادی، ARDLمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.