تکنیک های تجزیه و تحلیل جهت داده های پزشکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مکانیک، مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CMECE01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز علی قنبری

دانشجوی کارشناسی مهندسی پزشکی موسسه آموزش عالی زند شیراز

هومن فطانت فردحقیقی

هیات علمی،مربی، موسسه آموزش عالی زند شیراز

ایمان جم نژاد

چکیده

با گسترش داده های ذخیره شده در پایگاه های داده پزشکی نیاز به ابزارهای تخصصی برای دسترسی به داده ها،تجزیه و تحلیل داده ها، کشف دانش، و استفاده موثر از داده ها می باشد داده کاوی به معنای جستجوی خودکار منابع دادهای بزرگ،جهت یافتن الگوها و وابستگیهایی است که تحلیلهای ساده آماری قادر به انجام آن نیستند. یکی از زمینه هایی که نیازمند استفاده از این ابزارها جهت تحلیل داده های وسیع و مدلسازی پیشگویانه با روشهای محاسباتی جدید است، علم پزشکی می باشد. در علم پزشکی کشف و تشخیص به موقع بیماریها میتواند از ابتلا به بسیاری از بیماریهای مهلک نظیر سرطان جلوگیری نموده و موجب نجات زندگی مردم گردد. این مطالعه نشان میدهد که پیشگویی های داده کاوی ابزارهای ضروری را برای محققان و پزشکان جهت بهبود در پیشگیری از بیماریها ،روشهای تشخیصی و برنامه های درمانی فراهم مینمایندل هدف اصلی این مقاله بررسی ارائه بررسی داده کاوی در حوزه خدمات دارویی است. در حقیقت، وظیفه استخراج دانش از اطلاعات پزشکی یک امر چالش برانگیز و یک کار پیچیده است. انگیزه اصلی این مقاله مروری ، ارائه بررسی داده کاوی در راستای خدمات بهداشت عمومی است. علاوه بر این در تقابل و ارتباط متقابل تحقیقات قبلی، به روشی جدید ارائه شده است. علاوه بر این ، مزایا و معایب تکنیک های داده کاوی که در حوزه مراقبت های بهداشت عمومی و داده های پزشکی اغلب مورد استفاده قرار می گیرند، مقایسه شده است. در پایان نیز یک رویکرد تحلیلی در مورد منحصر به فرد بودن داده های پزشکی در مراقبت های بهداشتی نیز ارائه شده است.

کلیدواژه ها

امور داده کاوی، تکنیک های داده کاوی، منحصر به فرد بودن حقایق پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.