بررسی زغالگیری از درختان مسن و باد افتاده در جنگل های زاگرس میانی از نظر مردم محلی (مطالعه موردی: جنگلهای بسطام شهرستان الشتر)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ISECO04_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فاضل پور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی جنگل، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر

ایمان پژوهان

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر

مازیار حیدری

استادیار، بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج

چکیده

یکی از معضلات بشر امروز مشکل انرژی است. هرچند بشر امروز به دنبال سوخت های نو و جدید می باشد ولی نیم نگاهی هم بهمنابع موجود دارد. در کشورهای در حال توسعه، سالانه جنگل های بسیار زیادی به منظور استفاده از چوب های جنگلی درزمینه های مختلف و از جمله تولید زغال چوب مورد نیاز مردم آن کشور از بین می روند. مردم محلی به دلیل حضور مستمر درجنگل ها، کمبود شغل و درآمد ناچیز از جنگل ها به عنوان یک منبع درآمد فرعی بهره می برند. هدف از این نوع تحقیق بررسیزغال گیری از درختان مسن و باد افتاده در جنگل های زاگرس میانی از نظر مردم محلی است. بدین منظور بنابر مشاهدات حضوریحاصل از جنگل گردشی تعدادی پرسشنامه تهیه و در اختیار مردم بومی قرار گرفت. پس از بررسی پرشسنامه ها نتایج نشان دادکه ازنظر مردم محلی بهترین شیوه برداشت چوب از توده های مسن و فرتوت بود و کمترین امتیاز به درختان در ارتفاعات و نقاط دورافتاده اختصاص داده شد. اما مشاهدات حضوری حاکی از آن بود که برداشت علاوه بر درختان خشک و پیر از درختان سالم و جواننیز صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

جنگل گردشی، پرسشنامه، توده مسن، مردم محلی، خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.