برسی مقدار بهینه پلی اکریل آمید برای کنترل رواناب در مراتع دست نخورده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ISECO04_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد مرادی

کارشناس ارشد مهندسی منابع آب

صفر معروفی

استاد دانشگاه بوعلی سینای همدان

چکیده

مطالعه حاضر به منظور دستیابی به مقدار بهینه مواد سوپرجاذب درعرصه های طبیعی برای کنترل رواناب، در مراتع دست نخوردهتپه عباس آباد واقع در غرب شهر همدان به وسیله دستگاه باران ساز صورت گرفت . محل اجرای آزمایش در 48 درجه و 28 دقیقهطول شرقی، 34 درجه و 47 دقیقه عرض شمالی و در ارتفاع 1860 متر از سطح دریا قرار دارد. با توجه به نمونه برداری از خاک محلآزمایش و تجزیه آزمایشگاهی آن، بافت خاک محل، لوم سیلتی بوده است. شیب محل آزمایش با تراز یابی، 8 درصد تعیین شد.این تحقیق در قالب طرح آزمایش صحرایی، به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کام ا ل تصادفی با 3 تکرار، انجام شد.فاکتورها شامل سه سطح مختلف پلی آکریل آمید 50، 75، 100 کیلوگرم در هکتار و با شدت بارش 25 میلیمتر بر ساعت اجرا گردید.کاربرد پلی اکریل امید کاهش معنادار در حجم رواناب در تمامی سطوح پلی اکریل امید نسبت به سطح شاهد را در پی داشت. بامقایسه نسبت کاهش حجم رواناب در سطوح مختلف کاربرد پلی اکریل امید مقدار بهینه این مواد برای استفاده در عرصه های طبیعیبه منظور کاهش و کنترل رواناب مقدار کاربرد 100 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. با کاهش رواناب مقدار نفوذ آب در خاک افزایشیافته و همچنین از فرسایش خاک مراتع نیز جلو گیری به عمل می آید که نتیجه این پروسه حفظ و احیاء پوشش گیاهی مراتع وکمک به حفظ محیط زیست گیاهی و جانوری می باشد.

کلیدواژه ها

سوپرجاذب، رواناب، باران ساز، پلی اکریل امید، فرسایش، نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.