تحلیلی بر ناحیه بندی توسعه نواحی گردشگری مطالعه موردی؛ سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی گردشگری،جغرافیا ومحیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES10_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی ابراهیم زاده

استادتمام جغرافیا و برنامه ریزی شهری- منطقه ای دانشگاه سیستان و بلوچستان

شیرین صمدی مقدم

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

چکیده

اصولا ناحیه بندی یکیاز مفاهیم مهم برنامه ریزی ملی- منطقه ای است، که بنیانی را برای برنامه ریزی هم پیوند منطقه ای فراهم میآورد. در حقیقت ناحیه بندی گردشگری، چگونگی و چارچوب توسعه گردشگری از منظر تطبیق ساختار و ترکیبات عرضه، شاممنابع و جاذبه ها، محیط اقتصادی- اجتماعی، خط مشی عمومی، زیرساخت ها مانند حمل و نقل و دسترسی و تسیهلات،تاسیسات و خدمات با منابع بازار را مشخص می سازد و سیاست های سرمایه گذاری و تکنیک های اجرایی در سطح منطقه ای، شاملمرحله بندی توسعه، برنامه ریزی پروژه وضوابط ناحیه بندی منطقه ای است که استانداردهای توسعه و طراحی تسهیلات گردشگری رانیز می توان در این سطح از برنامه ریزی مدنظر قرار داد. ناحیه بندی با استفاده از تکنیک هایی مانند استفاده از ماتریس های ارزیابیکیفی و کمی و روش روی هم گذاری نقشه های پایه محدوده مورد مطالعه، انجام می گیرد. با توجه به برآیند روش های ناحیه بندیگردشگری استان سیستان و بلوچستان هفت ناحیه گردشگری در استان قابل شناسایی است که با توجه به منابع گردشگریشاخص آنها، عبارتند از 1 ناحیه تمدنی سیستان، شامل شهرستانهای زابل، هیرمند و زهک 2 ناحیه زاهدان بزرگ، شاملشهرستان زاهدان 3 ناحیه آب های نیلگون، گلفشان ها وکوه های مینیاتوری، شامل شهرستان های چابهار و کنارک 4 ناحیه تفتان،شامل شهرستان خاش 5 ناحیه نخل و آمیزه قومی، شامل شهرستان ایرانشهر 6 ناحیه گاندو و محصولات گرمسیری، شاملشهرستان های سرباز، نیکشهر و دلگان 7 ناحیه نخلستان های سرسبز، شامل شهرستان سراوان و زابلی. در وضعیت کنونی استانسیستان و بلوچستان سه قطب اصلی گردشگری زاهدان، چابهار و زابل که دارای جذابیت های سه گانه طبیعی، تاریخی و انسانساخت هستند، وجود داشته و بیشترین تمرکز عرضه کالاها و خدمات گردشگری نیز در مرکز و حوزه های پیرامونی این سه مقصدپدیدار گشته است.

کلیدواژه ها

ناحیه بندی، نواحی گردشگری، قطب گردشگری، سیستان و بلوچستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.