تحلیل کمی روابط ساختاری و سیستمی در راستای تاب آوری مبتنی بر رویکرد نهادگرایی با روش DEMATEL

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: ICMPE02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز بائی

دانشجوی دکتری سیاست گذاری و تصمیم گیری، دانشگاه علم و صنعت ایران

علیرضا علی احمدی

استاد دانشکده صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران

حمیدرضا نورعلیزاده

استادیار دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

مدیران و صاحبان سازمان ها، در بسیاری مواقع، به خصوص در مقاطع حساس از عمر سازمان نیاز یا علاقه دارند که بدانند چطور می توانند ساختاری را طراحی کنند که توانایی حفظ و بازیابی عملیات پس از بروز اختلال را داشته باشد. سازمانها نیاز دارند تا مفاهیم و فرایندهای نهادگرایی برای اصالح ساختار را به صورت مرحله به مرحله پیاده سازی نمایند. از آنجایی که دانشگاه ها نقش و رسالت محوری در مسیر استقلال و پیشرفت کشور را بر عهده دارند قرار گرفتن در لبه رقابت جهانی، دانشکده ها و گروه های آموزشی آنها را ملزم می دارد تا بتوانند شرایط بقا و رشد خود را به صورت ارگانیک ثابت نمایند، برون گرا و میان رشته ای عمل کنند، شبکه سازی نمایند ،جهانی فکر کنند و بین المللی تعامل نموده و ملی عمل نمایند. بنابراین هدف این پژوهش آن است که ابتدا از طریق مرور و بررسی برخی مطالعات و پژوهش ها و با کمک روش گروه کانونی به شناسایی عوامل کلیدی و موثر بر اصلاح ساختار و سیستم در راستای تاب آوری پرداخته و سپس با استفاده از روش دیمتلDEMATEL تحلیل کمی روابط و تعامل میان عوامل را مشخص نماید.نتایج این تحقیق نشان داد تامین زیرساختهای مالی و نهادی رشد به همراه توسعه و پایدارسازی زیرساختهای نهادی و مالی به عنوان اثرگذارترین عوامل برای اصلاح ساختار و سیستم دانشگاه در راستای تاب آوری می باشد. لذا عدم توجه به زیرساختهای نهادی و مالی جز خلاهای ساختاری بوده و بیشترین اثرگذاری را با سایر متغیرها دارد.

کلیدواژه ها

عوامل ساختاری و سیستمی،تاب آوری، دانشگاه علم و صنعت ایران ، نهادگرائی، DEMATEL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.