تاثیر تعداد لایه ها بر ریز ساختار ، سختی و مقاومت به سایش خراشان ورق های فولادی روکش سخت شده با آلیاژ پایه Fe-Cr-C

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و پنجمین کنفرانس ملی آزمایش های غیر مخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI16_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد شاه محمد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

حامد ثابت

استادیار گروه مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مهرداد عباسی

استادیار گروه مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

در تحقیق حاضر با استفاده از فرایند جوشکاری FCAW و سیم جوش تو پودری بر روی سطح فولاد ساده کربنی ST37 لایه های روکش سخت پایه Fe-Cr-C شده است و ریز ساختار ،سختی و مقاومت به سایش لایه های حاصل بررسی شده اند. آنالیز شیمیایی لایه سخت به روش اسپکتروگرافی نشر نوری (OES) تعیین شد و نتایج حاکی از اختلاف در ترکیب شیمیایی دو نمونه از جمله عناصری کربن، کروم و منگنز می باشد. بررسی میکروسکوپ نوری (OM)، الکترونی (SEM) و پراش سنجی پرتو X (XRD) جهت بررسی ریز ساختار و تجزیه و تحلیل فازها (بر روی نمونه های تک لایه و دو لایه) حاکی از حضور فازهای کاربید کروم 7C3(Fe,Cr) و آستنیت می باشد. نتایج آزمون سختی از سطح ورق های بیانگر سختی بالاتر ورق دو لایه از ورق تک لایه بود که علت آن وجود درصد حجمی متفاوت فازهای یوتکتیک α+(Fe,Cr)7C3 و کاربیداولیه 7C3(Fe,Cr) نمونه ها می باشد. همچنین بررسی آزمون سایش بر اساس استاندارد ASTM G65 بیانگر مقاومت به سایش بالاتر ورق جوشکاری شده دو لایه نسبت به تک لایه می باشد. میکرو مکانیزم سایش غالب در این دو نمونه شامل سایش خراشان همراه با کندگی بود با این تفاوت که در نمونه دو لایه شیارهای به وجود آمده در اثر سایش نسبت به نمونه تک لایه دارای عمق کمتری بودند.

کلیدواژه ها

ریز ساختار، سختی، مقاومت به سایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.