مطالعه کالبدشناسی رگ های خونی آبشش به روش قالب گیری تحلیلی در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ماهی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICII02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نعمت الهی

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد- شهرکرد

آوا اکبریان

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد- شهرکرد

ایمان ناقیان

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد- شهرکرد

عباس مختاری

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد- شهرکرد

چکیده

روش قالب گیری تحلیلی برای بررسی ساختار رگی یک بافت یا ارگان بکار می رود. با کمک روش قالب گیریتحلیلی عروق، قالب های بسترهای عروق خونی، عروق لنفاوی، مسیر جریان هوای آبششی، دستگاهصفراوی و دیگر سیستم های لوله ای و توخالی جانوران مختلف بررسی می شود. معتبرترین و باارزش ترینیافته به دست آمده از قالب گیری عروق و میکروسکوپ الکترونی (SEM) مشاهده سه بعدی جزئیات اتصالات عروقی، آرایش و پراکندگی عروق در سطح بافت ها و اندام ها می باشد که به آسانی با روش های دیگرقابل دستیابی نمی باشد. این تحقیق با هدف بررسی رگ های خونی آبشش با استفاده از روش قالب گیریتحلیلی به اجرا درآمد. برای این تحقیق تعداد 5 عدد ماهی کپور معمولی با میانگین وزن 750 گرم تهیهشد. ماهی ها توسط بنزوکائین در اتانول بیهوش شده و به صورت داخل صفاقی با هپارین تزریق شدند.سپس 40 دقیقه بعد ماهیان با زیاد کردن دوز ماده بیهوشی کشته شدند و در ادامه در داخل پیاز آئورتیبه طرف قدام، ماده رزین با پایه متیل متاکریلات تزریق شد. ماهی ها را 12 ساعت در حمام آبی با دمای اتاق قرار داده شده تا رزین کاملا سفت و سخت گردد، سپس به مدت 48-24 ساعت در 25KOH% قرار گرفتند تا بافت های آن کاملا حل شوند. پس از آن قالب های تهیه شده را مورد بررسی قرار گرفت.در این ماهیان قالب ساختمان قلب و قالب رگ های داخلی نزدیک به قلب مانند آئورت شکمی وسرخرگ های آبششی، شامل، سرخرگ فیلامنتی آوران، سرخرگ برانشی آوران و مویرگ های برانشی آورانبه خوبی مشخص شدند.

کلیدواژه ها

کپور معمولی، رگ های خونی آبشش، قالب گیری تحلیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.