تاثیر آموزش گروهی مهارت های زناشویی مبتنی بر رویکرد پذیرش و تعهد بر بهزیستی ذهنی، باورهای ارتباطی غیرمنطقی و صمیمیت زنان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی فرهنگی زن، دوره: 11، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_JWCI-11-40_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیمه خیری

کارشناسی ارشد روان شناسی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران.( نویسنده مسئول، ایمیل: m.hakimekheiry@yahoo.com)

مهناز خسروجاوید

دانشیار گروه روان شناسی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران. (mkhjavid.psyc@yahoo.com)

رضا سلطانی شال

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران. (soltani.psy@gmail.com)

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش گروهی مهارت­های زناشویی با رویکرد پذیرش و تعهد بر بهزیستی ذهنی، باورهای ارتباطی غیرمنطقی و صمیمیت زنان در شهر رشت پرداخت. جامعه آماری شامل  زنان متاهل شهر رشت بوده و نمونه تحقیق نیز 30 نفر زن متاهل دارای معیارهای ورود بوده که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) جایگزین شدند. طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون و گروه گواه بود و جهت گردآوری داده از پرسشنامه بهزیستی ذهنی کی­یز و ما گیارمو (2003)، مقیاس­ باورهای ارتباطی آدیلسون و اپشتاین (1982) و مقیاس صمیمیت اکسیس­جی واکر و لیندا تامپسون (1983) استفاده شد. گروه آزمایش در قالب 10 جلسه آموزش  گروهی مهارت­های زناشویی با رویکرد پذیرش و تعهد را دریافت کرد و گروه گواه، هیچ درمانی دریافت نکرد. جهت تحلیل داده­ها از  آزمون  تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد. تحلیل داده های پس آزمون، نمرات بالاتری در بهزیستی ذهنی و صمیمیت و نمرات پایین تری در  باورهای ارتباطی شرکت­کنندگان را نشان داد. این تغییرپذیری داده ها آشکار ساخت که آموزش گروهی مهارت­های زناشویی با رویکرد پذیرش و تعهد بر بهزیستی ذهنی، باورهای ارتباطی و صمیمیت زنان اثربخش بوده است. می­توان نتیجه گرفت که آموزش گروهی مهارت­های زناشویی با رویکرد پذیرش و تعهد یک درمان موثر و قابل قبول برای بهبود بهزیستی ذهنی، باورهای ارتباطی و صمیمیت است.

کلیدواژه ها

بهزیستی ذهنی, باورهای ارتباطی غیرمنطقی, صمیمیت, درمان پذیرش و تعهد, آموزش گروهی مهارت های زناشویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.