ارزیابی عملکرد شرکت های پخش با استفاده از روش ارزیابی متوازن (مورد شرکت پخش گلرنگ )

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی نقش شفافیت اطلاعات حسابداری در حل بحرانهای مالی کنونی
  • کد COI اختصاصی: KHOMEINFINANCE01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا محمودی

دانشجوی دکترای مدیریت اجرائی

چکیده

ارزیابی عملکرد یکی از مباحث گسترده ای است که دامنه وسیعی از رشته ها و صاحب نظران بر آن اثرگذار بوده اند . امروزه و در عصر اطلاعات، سازمانها نیازمن د ارزیابی کلیه ابعاد مالی و غیرمالی سازمان خود هستند . بدین منظور چهارچوب ها و مدل های مختلفی جهت ارزیابی عملکرد توسعه داده شده اند . مدل های سیک و تاتل، ماتریس عملکرد، نتایج و تعیین کننده ها، هرم عملکرد، ارزیابی متوازن، فرآیند کسب و کار و ... از این جمله هس تند. در این پژوهش مدلی برای ارزیابی عملکرد در شرکتهای پخش پیشنهاد شده است . مبنای این مدل روش ارزیابی متوازنBSC) است. بر اساس این مدل پس از شناسایی و واضح ساختن ماموریت و چشم انداز سازمان، اهداف سازمان در هر یک از چهار دیدگاه پیشنهادی ارزیابی متوازن - ما لی، مشتری، فرآیند داخلی و رشد و یادگری – تعریف شده است و سپس معیارهای موفقیت، شاخص ها و سنجه های مناسب برای هر هدف تعیین می شوند و در نهایت مدل ارائه شده در شرکت پخش گلرنگ پیاده سازی شده است و نتایج آن مورد بررسی قرار گرفته است . به واسطه بکارگیری این مدل در این شرکت در هر یک از چهار دیدگاه ارزیابی متوازن اهدافی تعیین شده اند و بر اساس این اهداف در دیدگاه مالی 3 سنجه، در دیدگاه مشتری 5 سنجه، در دیدگاه فرآیند داخلی 2 سنجه و در دیدگاه رشد و یادگیری 6 سنجه برای ارزیابی انتخاب شدند. نتایج به دست آمده از ارزیابی این سنجه ها موجب شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت شده و فرصت های بهبود مناسبی را فراهم آورده است

کلیدواژه ها

شرکت پخش ، توزیع، فرآیند، مشتری، سنجه، اندازه گیری ، ارزیابی عملکرد ، ارزیابی متوازن، شاخص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.