اولویت بندی و انتخاب پیمانکاران در ساز مان های پروژه محور با تکنیک های تصمیم گیری چندگانه در شرایط فازی (مطالعه موردی: شرکت آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین جوانشیر

ملیحه صمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع ، دانشگاه آزاد بندرعباس

چکیده

در طول سال های اخیر به خاطر انتخاب نادرست پیمانکاران شاهد از دست رفتن منابع مالی زیادی بوده ایم.با توجه به اینکه پیمانکاردر هر پروژه عمرانی نقش اصلی و اساسی را ایفا می کند انتخاب پیمانکار جزء تصمیمات کلیدی مدیران و تصمیم گیرندگان به شمارمی رود . در حال حاضر برنده تعینی از بین مناقصه گران در مناقصات در اکثر سازمان ها با توجه به اینکه امتیازات کمیته فنی و بازرگانی درنظر گرفته می شود اما در نهایت مناقصه گری برنده می شود که قیمت کمتری را پیشنهاد نموده است یعنی امتیازات کمیته فنی و بازرگانی بسیار کمرنگ دیده می شود . علی الخصوص زمانی که برآورد اولیه بالا باشد و قیمت های پیشنهادی نیز بالاباشد . با توجه به اهمیت انتخاب پیمانکاران ونقشی که در میزان موفقیت پروژه ها و توسعه سازمان ها دارد .در این پژوهش براساس روش های تلفیقی تصمیم گیری چندگانه DEMATEL-ANP-TOPSIS در محیط فازی به اولویت بندی و انتخاب پیمانکاران پرداخته شده است.با استفاده از تکنیک دیمتل فازی روابط بین معیار ها و زیر معیار ها تعیین گردید و در مرحله بعد با استفاده از تحلیل شبکه فازی وزن شاخص ها تعیین گردید. و در نهایت با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی پیمانکاران الویت بندی شده اند. نتایج حاصل از این تحقیق وزن و اهمیت معیارها و رتبه بندی پیمانکاران شرکت کننده در مناقصه یکی از پروژه های شرکت آب و فاضلاب روستایی استان هرمزگان در محیط فازی نشان را می دهد و علاوه برآن با توجه به نتایج حاصل نقاط قوت و ضعف پیمانکاران شناسایی شده است که بر مبنای آن این امکان ایجاد شده که در صورت اولویت یکسان چند پیمانکار سازمان میتواند با توجه به معیار های مد نظرخود پیمانکار ارجح تر را انتخاب نماید.

کلیدواژه ها

اولویت بندی پیمانکاران،تصمیم گیری چند معیاره،تئوری فازی،سازمان های پروژه محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.