مطالعات کانی شناسی در کانسار آهن هماتیتی اسپید و معرفی آن به عنوان یک ذخیره اسکارنی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAGE05_229
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1720
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات
چکیده
منطقه اسپید در فاصله ی ٦٠ کیلومتری باختر قم و ١٥٠ کیلومتری جنوب باختر تهران واقع شده است. با توجه به تقسیمات زمینشناسی ایران این منطقه در قسمت حاشیه ای بلوک ایران مرکزی و از لحاظ ساختاری جزو کمربند آتشفشانی ارومیه - دختر می باشد. توده های نفوذی منطقه را توده های حد واسط تا اسیدی با ترکیب غالب گرانودیوریتی تا میکرودیوریتی و کوارتز مونزودیوریتی به سن نئوژن تشکیل می دهند. این توده های نفوذی با نفوذ در سنگ آهک های ائوسن بالایی باعث تشکیل اسکارن های آهن در منطقه گردیده است. سنگ میزبان این کانسار سنگ های آهکی واحد E6 ائوسن بالایی است ]٣[ که شامل لایههای پیروکلاستیک لایه های رسوبی، توفیتهای رسی، توفیتهای ماسهای - کنگلومرایی، سنگهای آتشفشانی آندزیتی کاملاً تجزیه شده و گدازههای بازالتی قلیایی است. با توجه به مطالعات پتروگرافی و کانی شناسی سنگ های این منطقه شامل آندزیت، اسکارن (اپیدوت و گارنت اسکارن)، داسیت، تونالیت و ماسه سنگ بوده و کربنات (کلسیت)، کلریت، گارنت، اپیدوت، آمفیبول، اکتینولیت، کانی های فرومنیزین و کانی های ثانویه شامل سریسیت، مواد آرژیلی، کانی های اوپاک و اکسید های آهن کانی های تشکیل دهنده ی این کانسار می باشند. کانی اصلی تشکیل دهنده ی این کانسار هماتیت (با عیار ٥٠-٦٥ درصد) می باشد و در کنار آن کانی سازی گوتیت و تا حدودی مس به صورت مالاکیت دیده می شود. با توجه به مطالعات XRD کانی های هماتیت، کوارتز، گوتیت و گارنت (آندرادیت،گراسولار)، به عنوان کانی های اصلی این منطقه می باشندکلیدواژه ها
اسپید، کانسار آهن، هماتیت، اسکارنمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.