اکتشاف لیتوژئوشیمیایی در محدوده دیزباد استان خراسان رضوی؛ با استفاده از آنالیز مولفه های اصلی و خوشه ای

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE05_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامین میرسجادی

کارشناسی ارشد، ژئوشیمی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شم

فریبرز مسعودی

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم تهران

علیرضا صفاری

کارشناسی ارشد ژئوشیمی

چکیده

محدوده اکتشافی دیزباد در 84 کیلومتری جنوب غربی شهر مشهد، 55 کیلومتری شرق شهر نیشابور قرار گرفته است. کارهای اکتشافی در این منطقه به وسعت 10 کیلومترمربع و برداشت تعداد 15 نمونه انجام شد. نمونه های سنگی برای 53 عنصر به روش MS ICP- در آزمایشگاه ACME کشور کانادا آنالیز شد .بعد از سنسورد کردن داده های تجزیه شیمیایی و خنثی سازی اثر سنگ بالادست برای تمامی این نمونه ها، پردازش های آماری تک متغیره و چندمتغیره از جمله محاسبه ضرایب همبستگی، تجزیه و تحلیل خوشه ای، تجزیه و تحلیل مولفه های اصلی و ... بر روی داده ها اعمال شده و نتایج مورد تفسیر و تعبیر قرار گرفتن در نتیجه ی تجزیه و تحلیل های مذکور، در این مطالعه نواحی معدنی مربوط به دو دسته عناصر شامل دسته اول عناصر Ag، As، Ce، Co، Fe، La، Li، Pb و Zn ، دسته دوم عناصر Au، Hg و Mn در منطقه مورد مطالعه شناسایی گردید. با توجه به بررسی های انجام گرفته در منطقه دیزباد مشخص شد به جز عناصرAu ، As و Mn بی هنجاری قابل ملاحظه ای از دیگر عناصر وجود ندارد. بی هنجاریAs : در این منطقه یک بی هنجاری درجه اول در غرب مزرعه بازه راست با وسعت 0/5 کیلومترمربع و یک بی هنجاری درجه دوم در مزرعه بازه راست با وسعت 0/3 کیلومترمربع وجود دارد. بی هنجاری Au : در این منطقه یک بی هنجاری درجه دوم در شرق روستای دیزباد بالا با وسعت 0/3 کیلومترمربع وجود دارد. بی هنجاری Mn : در این منطقه یک بی هنجاری درجه دوم در جنوب روستای دیزباد بالا و شمال مزرعه کلاته درخت جوز با وسعت 0/4 کیلومترمربع وجود دارد.

کلیدواژه ها

اکتشاف لیتوژئوشیمیایی، آنالیز مولفه های اصلی، آنالیز خوشه ای، محدوده دیزباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.