بررسی راهکارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل جدید
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد دستاورهای نوین در علوم تربیتی و رفتاری «از نگاه معلم»
- کد COI اختصاصی: CFTP06_627
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 664
نویسندگان
کارشناس ارشد تاریخ ایران اسلامی، دبیر آموزش و پرورش ناحیه یک قم
کارشناس علوم تجربی، دبیر آموزش و پرورش ناحیه یک قم
چکیده
یک ایده و نظریه زمانی در محافل آکادمیک و علمی ماندگار است که از پشتوانه نظری قوی برخوردار باشد. در جهان علم آن بخش از تولیدات اصطلاحات ذهنی بشر بیشتر عمر می کند که پیرامون آن مباحث نظری به اندازه کافی به عمل آید،نقاط قوت و ضعف شناسایی شده و در پی آن نقاط ضعف برطرف، و نقاط قوت تقویت گردد. شهادت در تاریخ اسلام به ویژه در تاریخ شیعه دارای یک جریان اصیل و اعتقادی می باشد. علاوه بر آن در ادیان و باورهای دیگر موارد مشابه آن یافت می شود. اما اصطلاح فرهنگ شهادت مفهومی است که در چند دهه اخیر به واسطه وقوع انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس در فرهنگ جامعه ما رایج گشته است. اگر بخواهیم این مفهوم را در جامه شناسایی و با زبان روز به نسل جدید که تشنه حقیقت ومعرفت است بشناسانیم و معرفی و ترویج نماییم، باید از سطح شعار فراتر رفته و پشتوانه نظری آن را تقویت کنیم. تعبیر و درک صحیح از فرهنگ ایثار و شهادت راه را برای ادامه زندگی شرافتمندانه تمم نسل ها می گشاید. بنابراین باید برای شناساندن و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جدید تلاش کرد. از سوی دیگر ضرورت دفاع در برابر متجاوز امری نیست که اختصاص به زمان و مکان خاص داشته باشد، بلکه باید همیشه آماده دفاع همه جانبه از استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی باشیم، لذا برای حصور به این هدف باید فرهنگ غنی ایثار و شهادت را در جامعه ترویج و نهادینه سازیم. این نوشتار تلاش می کند تا در حد بضاعت علمی خویش به راهکارهای اساسی و بنیادی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بپردازد. شیوه پژوهش در این نوشتار پس از بیان مسئله و لزوم و ضرورت پرداختن به این مسئله به مفهوم شناساسی در این رابطه پرداخته شده است. مفاهیم شهادت طلبی و ایثار، مفهوم نسل جدید، فرهنگ ایثار و شهادت در ملل مختلف و ... از جمله آنها می باشد. درادامه به تبیین و تشریح پنج راهکار اساسی و بنیادی و کلان در رابطه با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پرداخته شده است که عناوین آن عبارتند از: -برقراری ارتباط موثر با نسل جدید، - درک بهتر نسل جدید و نیازهایش، - استفاده بهینه از پتانسیل عظیم آموزش و پرورش، - استفاده کارآمد و مدیریت صحیح بر وسایل سمعی و بصری، - الگوسازی و الگوپذیری. در پایان به نتیجه گیری از این نوشتار پرداخته شده است. امید که مورد قبول حق قرار گیرد.کلیدواژه ها
فرهنگ، ایثار، شهادت، نسل جدیدمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.