یادگیری الکترونیکی (E_learning) و نقش آن در آموزش های نوین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد دستاورهای نوین در علوم تربیتی و رفتاری «از نگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP06_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ام کلثوم غلامحسین زاده

لیلا خیاط

چکیده

موضوع یادگیری الکترونیکی موضوعی است که در رابطه با آن پژوهش های زیادی نگارش می شود. همچنین در رابطه با موضوع آموزش های نوین و بررسی روابط و تاثیرات آنها بر روی هم نیز جای بسی تامل است. پژوهش گران در رشته مدیریت آموزشی همواره بررسی های علمی و پژوهشی خود را در این رابطه در معرض مخاطبین این رشته قرار داده اند. در مقاله حاضر نیز تلاش شده است که این موضوع بیشتر و دقیق تر بسط داده شود. نظام آموزشی شامل اجزا و مولفه هایی است که فرایند یاددهی یادگیری از مهمترین این اجزا به شمار میتید هزاره سوم میلادی عصر تغییر و تحولات شتابنده است و جهان امروز شدیدا تحت تاثیر تغییرات تکنولوژی قرار دارد. یکی از حوزه هایی که به شدت تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفته است حوزه آموزش و یادگیری است. فناوری های نوین آموزشی خصوصا اینترنت ابزار مناسبی هستند که می توانند جهت بهبود فعالیت های یادگیری الکترونیکی توسط معلمان بکار گرفته شود. از فواید این ابزارها این است که معلمان به اطلاعات بیشتری دسترسی داشته و می توانند در کلاس از این تکنولوژی استفاده نمایند. علاوه بر این واقعیت است که اینترنت منبع عظیمی از اطلاعات است. برخی از برنامه ها خاص کاربرد مبتنی بر وب وجود دارد که به عنوان یک منبع آموزش استفاده می شود. این برنامه های کاربردی اغلب سیستم عامل های آموزش الکترون نامیده می شود به معلمان ا ین امکان را می دهد تا دانش آموزان همانند زمان واقعی با انواع مختلف مواد مواجهه گردند. همچنین به معلمان در پیگیری تکامل فرایند یادگیری و عملکرد دانش آموز در وظایف خاص می کند. روش پژوهش به صورت کتابخانه ای و فیش برداری و استفاده از منابع نظری و تئوری درباره یادگیری الکترونیکی و آموزش های نوین بوده است. جامعه آماری در رابطه با تحقیق و پژوهش از آنها عبارت بود از کلیه اساتید و دانشجویان شهرستان که در رشته مدیریت آموزشی در حال تدریس و تحصیل می باشند و 100 نفر از این جامعه به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. داده ها پس از گردآوری تنظیم و تجزیه و تحلیل داده ها از طریق روش کوواریانس صورت گرفت. یافته های تحقیق نشان می دهد که فاکتورهای مورد بحث ارتباط عمیق و غیرقابل اجتنابی با هم دارند و رابطه معناداری بین داده های پژوهش وجود دارد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت نظرات پژوهشگران رشته مدیریت آموزشی پیرامون مقوله های ارائه شده در این رابطه کاملا صحیح و مبتنی بر واقعیت است. از این رو پیشنهاد می شود مباحث یادگیری الکترونیکی و آموزش های نوین در مراکز آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی مطرح گردد و نتایج تحقیقات به صورت پروپوزال های نظری ارائه گردد.

کلیدواژه ها

آموزش های نوین، یاددهی، یادگیری، معلم، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.